Spring naar inhoud

Deel jouw ervaring

Toegevoegd op: 23 augustus 2023
Heb jij ervaring met Amsterdamse initiatieven die duurzaam én sociaal zijn? Doe mee aan het onderzoek.

Om de transitie naar een circulaire economie te versnellen is de Amsterdamse Donut Coalitie een onderzoek onder initiatiefnemers gestart.  Het onderzoek gaat over ervaringen van Amsterdamse initiatieven die duurzaam én sociaal zijn. Werk jij of heb jij gewerkt aan dit soort initiatieven? Deel dan jouw ervaringen. 

Wil je meteen de vragenlijst invullen?
Deze vind je hier:  https://forms.office.com/e/ittiJyHtmw. Invullen kost ongeveer 15 tot 20 minuten. De deadline is 7 september.

De resultaten worden gedeeld met andere initiatiefnemers, en vertaald naar beleidsmakers, het onderwijs en de arbeidsmarkt. Dat gebeurt samen met onder meer de gemeente Amsterdam, Kennisland, Olympia, de HvA en de UvA

Onderzoek
De onderzoekers richten zich op de succesvolle initiatieven, maar ook op initiatieven die de drempels en problemen niet hebben kunnen overwinnen en uiteindelijk niet succesvol waren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan regelgeving die niet lijkt aan te sluiten bij je initiatief. Maar ook aan andere drempels die groei van jouw initiatief in de weg staan zoals ruimte, financiering, mensen, middelen, capaciteit, kennis of vooroordelen. Misschien zijn er oplossingen die daarbij werkten, of juist niet. Het onderzoek gaat ook over de impact van initiatieven.

Resultaten
Op basis van de uitkomsten gaan de onderzoekers uitdagingen agenderen en de beste oplossingen ontwikkelen of delen. Er komt een Europees vervolg van dit onderzoek waarin verschillende steden worden vergeleken, om lessen te delen en samen te werken aan oplossingen. Op maandag 13 november worden de resultaten gepresenteerd op de Internationale Donut Dag
 

What’s in it for you?
Als je meedoet krijg je de resultaten van het onderzoek toegestuurd. Zo kun je leren van de oplossingen van andere initiatiefnemers. Jouw verhaal kan – uiteraard in overleg - ook als voorbeeld worden opgenomen in publicaties rond de 750e  verjaardag van Amsterdam, of in het internationale onderzoek. 

 Tijdlijn
De deadline voor het invullen van de vragenlijst is 7 september. Op maandag 13 november worden de resultaten gepresenteerd op de Internationale Donut Dag.
 

De Amsterdam Donut Coalitie is een open netwerk van mensen die enthousiast zijn over de donuteconomie en samenwerken om deze in de praktijk brengen. De stad Amsterdam heeft ‘de donut’ omarmd en onderschrijft het doel: een regio met een eerlijke, sociale basis voor iedereen, binnen veilige ecologische grenzen.

Meer informatie

Website Vragenlijst
Categorieën

Geen categorieën

Voor wie

Geen doelgroepen

Waar

Geen subsidies

Subsidies

Geen subsidies

Meer informatie

Loading...

Informatie

MAEX meet-up: het gebruik van de Social Handprint

Op donderdag 19 oktober geeft MAEX een presentatie over het gebruik van de Social Handprint. Stichting Buurtlicht komt een toelichting geven over hoe zij de Social Handprint gebruiken.

Meer lezen over MAEX meet-up: het gebruik van de Social Handprint

Informatie

Doe mee met de Stadmakers

Wees welkom om deel te nemen aan de Whatsappgroep van en door stadmakers, initiatiefnemers en sociaal ondernemers.

Meer lezen over Doe mee met de Stadmakers

Informatie

Groeifasen & groeistuipen van sociale initiatieven

Suzanne Kooij en Deny de Jong verduidelijken de groeifasen en -stuipen waar veel sociale initiatieven mee te maken krijgen.

Meer lezen over Groeifasen & groeistuipen van sociale initiatieven
Alle informatie bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Cancel