Spring naar inhoud

Groeifasen & groeistuipen van sociale initiatieven

Toegevoegd op: 20 september 2023
Suzanne Kooij en Deny de Jong verduidelijken de groeifasen en -stuipen waar veel sociale initiatieven mee te maken krijgen.

Mensen starten een initiatief omdat ze zien dat er echt iets nodig is in de samenleving dat er nog niet is. Soms groeien die initiatieven omdat ze in een leemte voorzien. En hoe gaat het daarna verder? Waar gaat zo'n initiatief doorheen en wat heeft het in welke fase nodig? 

Hierover vertelde Suzanne Kooij tijdens de Grote - Wij Amsterdam - Initiatievendag die op 14 september 2023 plaatsvond in NoLimit (Zuidoost). Het schema van groeifasen dat Suzanne liet zien bleek voor veel aanwezigen een eye-opener. De publicatie 'Van Capacity Building naar Funding Plus', waar dit schema uitkomt, schreef Suzanne samen met Deny de Jong. 

Samen lanceerden zij in 2017 het begrip Funding Plus in Nederland. ‘Funding Plus’ betekent dat een vermogensfonds niet meer alleen op projectbasis aanvragers financiert, maar een andere relatie met aanvragers aangaat. Het rapport ‘Van capacity building naar Funding Plus’ is de neerslag van een verkennend onderzoek naar de variërende behoeften van aanvragers bij vermogensfondsen tijdens hun ontwikkeling. In het rapport wordt in kaart gebracht wat organisaties in diverse fases van hun bestaan nodig hebben. 

Deze publicatie (met schema van groeifasen) kan worden opgevraagd via de website fundingplus.nl
Suzanne Kooij is directeur van Stichting RCOAK. 
Deny de Jong is zelfstandig adviseur, trainer en sociaal ondernemer.

Foto: Sanne Couprie

Meer informatie

Website Funding Plus
Voor wie
Waar

Geen subsidies

Subsidies

Geen subsidies

Meer informatie

Loading...

Informatie

MAEX meet-up: het gebruik van de Social Handprint

Op donderdag 19 oktober geeft MAEX een presentatie over het gebruik van de Social Handprint. Stichting Buurtlicht komt een toelichting geven over hoe zij de Social Handprint gebruiken.

Meer lezen over MAEX meet-up: het gebruik van de Social Handprint

Informatie

Doe mee met de Stadmakers

Wees welkom om deel te nemen aan de Whatsappgroep van en door stadmakers, initiatiefnemers en sociaal ondernemers.

Meer lezen over Doe mee met de Stadmakers

Informatie

Groeifasen & groeistuipen van sociale initiatieven

Suzanne Kooij en Deny de Jong verduidelijken de groeifasen en -stuipen waar veel sociale initiatieven mee te maken krijgen.

Meer lezen over Groeifasen & groeistuipen van sociale initiatieven
Alle informatie bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Cancel