Spring naar inhoud

Buurzaam Thuis

Toegevoegd op 25 maart 2020

Vanuit de buurtrestaurants van Dynamo en Puurzuid leveren wij betaalbare maaltijden aan huis. Alleen zorgverleners kunnen iemand aanmelden

 Veel Amsterdammers in een kwetsbare situatie moeten vanwege het coronavirus tijdelijk geïsoleerd leven. Zij hebben behoefte aan een maaltijdvoorziening: als u minder de deur uitgaat, loopt u minder risico.

Vanuit de buurtrestaurants van Dynamo en Puurzuid leveren wij betaalbare maaltijden aan huis. Dat doen we op dit moment in Amsterdam Zuid, Amsterdam Buitenveldert en Amsterdam Oost.

De maaltijden zijn bedoeld voor kwetsbare Amsterdammers, zoals ouderen, mensen met een kleine portemonnee, mensen die zich psychisch kwetsbaar voelen en andere Amsterdammers die ondersteuning nodig hebben. Zo blijven deze mensen in een uiterst kwetsbare situatie toch in beeld, nu veel dagbestedingsprojecten en huisbezoeken door hulpverleners zijn stilgelegd.

Om zeker te weten dat de maaltijden bij de juiste mensen terechtkomen kunnen op dit moment alleen zorgverleners iemand aanmelden. Een zorgverlener is bijvoorbeeld uw praktijkondersteuner, wijkverpleegkundige, maatschappelijk werker, thuiszorg, woonbegeleider, behandelaar, inkomensconsulent, bewindvoerder of andere zorgverlener.

Wilt u zelf graag gebruik maken van onze maaltijden, neem dan contact op met uw zorgverlener. Bel niet uw huisarts (die heeft het al druk genoeg!). U kunt ook bellen met 020 - 2359 120 (algemene nummer PuurZuid).

Onze vrijwilligers en medewerkers bezorgen de maaltijd veilig bij u thuis: zij maken contactloos contact en houden afstand! Wij vragen u hoe het met u gaat en of u nog iets nodig heeft. Samen zorgen we zo goed voor elkaar! 

Applaudiseer voor dit initiatief

Initiatiefnemer

Buurzaam Thuis

http://www.buurzaamkoken.nl/buurzaamthuis/

Deel dit initiatief

Uitgelichte initiatieven

Bekijk alle initiatieven

Potje balkon bingo organiseren.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel