Spring naar inhoud

Coronahulp Betondorp

Toegevoegd op: 25 maart 2020

Boodschappen kunnen worden thuisbezorgd, maaltijden worden rondgebracht. Ook hondenuitlaat-service en dagelijks een praatje via de telefoon.

Buurtbewoners zorgen voor buurtbewoners in Betondorp in deze bijzondere tijd. Betondorper Carleen de Lange is dit buurtinitiatief gestart in samenwerking met Marije Meerstadt van Sociaal Kapitaal Amsterdam.
Belangrijkste doel is om buurtbewoners met een hulpvraag te ondersteunen en te helpen. Met name ouderen en andere kwetsbare Betonddorpers kunnen hulp gebruiken bij de dagelijkse boodschappen of het uitlaten van de hond. Maar ook voor een praatje of een gezonde warme maaltijd kan worden gezorgd door dit buurtinitiatief. 
Door uitgedeelde flyers met de rode zijde voor het raam te plaatsen maakt u duidelijk dat er een hulpvraag is. Verder helpen de huisarts, corporaties, Dynamo, thuiszorg, de buurtdominee en de aannemer die groot onderhoud uitvoert in Betondorp mee om hulpvragen door te geven of om een extra oogje in het zeil te houden. Stadsdeel Oost steunt het project financieel. Er zijn zo'n 40 vrijwilligers actief.

Categorieën

Doelgroep

Subsidies

Stadsdeel

Stadsdeel Oost

Gerelateerde initiatieven

Loading...

Initiatief

Straatcomité

Elke straat kan een straatcomité oprichten en krijgt een budget van de gemeente dat ze naar eigen inzicht bij de gemeente kan besteden

Meer lezen over Straatcomité

Initiatief

Supershortfilmproject

Het doel van mijn initiatief is om de jeugd in te zetten voor hun eigen filmproject

Meer lezen over Supershortfilmproject

Initiatief

Kamermuziek in de Koningszaal

Een nieuwe, toegankelijke concertserie voor het hele gezin

Meer lezen over Kamermuziek in de Koningszaal
Meer initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Cancel