Spring naar inhoud

Serve the City Amsterdam

Toegevoegd op 25 maart 2020

Samen in actie voor kwetsbare Amsterdammers: schrijf een kaartje, help een kind, help een oudere!

Corona! We hebben er allemaal mee te maken. Vraag jij je soms ook af hoe je juist nu iets kan doen voor een ander in Amsterdam? Serve the City is een wereldwijde vrijwilligersbeweging die zich op praktische wijze inzet voor het welzijn van Amsterdam en haar inwoners. 

De nieuwe maatregelen raken vooral de ouderen in Amsterdam. Eenzame ouderen die bang zijn en door de adviezen van de overheid minder bezoek zullen krijgen. Daarom willen wij inspringen waar dat kan.

Een telefoontje met een oudere, het sturen van een kaartje, het doen van boodschappen en deze ‘corona-vrij’ afleveren bij een oudere thuis die niet naar buiten kan of iets anders zoals met een spandoek voor een verzorgingshuis staan. Nu in het bijzonder willen we er voor onze ouderen zijn. Omdat we de privacy van de ouderen moeten beschermen, hebben we voor nu de volgende acties bedacht. Als we nog hulp nodig hebben met het doen van boodschappen, melden we dat later.

Actie 1: Stuur (via Serve the City) een kaartje naar de ouderen
We willen graag kaartjes sturen naar ouderen in verzorgingshuizen en thuis. Stuur een kaartje met een leuke tekst naar ons kantoor en wij sturen het door naar de ouderen in de stad.
Stuur de kaart met een extra postzegel (zodat we niet failliet gaan…) met een positieve en leuke tekst naar: Serve the City, Nieuwe Herengracht 18, 1018 DP Amsterdam

Wij sturen de kaart door naar:
– Ouderen die in Amsterdam wonen (particuliere woningen)
– Ouderen die in een verzorgingshuis wonen

(Uit hygiënische overwegingen zullen we 48 uur wachten met het sturen van de kaarten naar hun eindbestemming!)

Actie 2: Voor ouders met kinderen: kaarten voor ouderen
Knutsel samen met je kinderen een leuke kaart voor de ouderen in de stad. Ouderen houden van de aandacht van kinderen. Natuurlijk kunnen de kinderen nu de kaarten niet persoonlijk gaan brengen maar we zijn er zeker van dat ze een kaartje van kinderen enorm zullen waarderen.
Stuur de kaart naar ons kantoor, zie voor het adres actie 1. Graag op de envelop “verzorgingshuis” schrijven.

(Uit hygiënische overwegingen zullen we 48 uur wachten met het sturen van de kaarten naar hun eindbestemming!)

Actie 3: schrijf een kaartje voor mensen die werken in onze ziekenhuizen en verzorgingshuizen
Mensen die in onze ziekenhuizen werken, dragen extra veel verantwoordelijkheden deze dagen. We willen hen graag een hart onder de riem steken door hen een kaartje te sturen.
Verstuur je kaart naar ons kantoor, zie actie 1 voor ons adres, en wij zorgen ervoor dat ze bij de ziekenhuizen worden bezorgd. Graag “ziekenhuis” op de envelop schrijven, zodat we deze kaarten aan de verpleegkundigen en artsen kunnen geven.

(Uit hygiënische overwegingen zullen we 48 uur wachten met het sturen van de kaarten naar hun eindbestemming!)

Actie 4: Helpen cliënten van Cordaan & Philadelphia door deze eenzame weken
Cordaan & Philadelphia bieden dagbesteding en onderdak aan ouderen en mensen met speciale behoeften. Net zoals kinderen nu niet naar school kunnen, kunnen cliënten van Cordaan & Philadelphia niet naar hun dagbesteding. Help hen deze eenzame en saaie weken binnenshuis door te komen door een brievenbuspakketje voor hen samen te stellen. Voor het pakketje kun je denken aan:
 – de tv gids
 – een puzzelboek
 – kleurpotloden
 – kleurboek
 – stripboek
 PS: Graag geen voedsel meesturen, omdat veel cliënten speciale diëten hebben.

Je kan je aanmelden via de site, hierna zul je de aanvullende informatie per mail ontvangen. 

Actie 5: Help kinderen in moeder-kind huizen deze saaie weken door!
We werken samen met beschermde locaties waar moeders met hun kinderen wonen, zij gaan door een lastige periode. De kinderen kunnen de komende weken niet naar school en moeten voornamelijk binnen blijven. Help de kinderen deze saaie weken door te komen door een brievenbuspakketje voor hen samen te stellen. Stop hierin bijvoorbeeld:
 – kleurpotloden
 – kleurboeken
 – puzzelboek geschikt voor basisschoolkinderen
 – Donald Duck(s)
 Wij zorgen ervoor dat deze vrolijke pakketten op de juiste adressen terecht komen.

Wil je deze kinderen graag een verrassing bezorgen in deze extra lastige tijd?! Meld je dan via de site aan, dan ontvang je snel een email met daarin het adres waar je het pakket heen kunt sturen!

Actie 6: Vakken vullen voor de Sociale Kruidenier
Jumbo Buitenveldert zoekt vrijwilligers die willen vakken vullen voor de Sociale Kruidenier. Hoe werkt het? Jij gaat twee uurtjes vakken vullen bij Jumbo Buitenveldert. Voor elke twee gewerkte uren doneert Jumbo Buitenveldert € 12,50 aan de Sociale Kruidenier. Zo help je de supermarkt de broodnodige voorraden aan te vullen én je helpt de Sociale Kruidenier om pakketten samen te stellen zodat de allerarmsten in de stad ook boodschappen krijgen.

Dit initiatief kan jouw hulp gebruiken!

Wat

Burennetwerk, Present Amsterdam en Serve the City hebben samen bedacht hoe snel en concreet te helpen. Met een kaartje, donatie, uurtje (of twee) van je tijd maak je echt een verschil.

Hoe

Je kunt helpen door je aan te melden, check de site via https://www.stcamsterdam.nl/nl/

Applaudiseer voor dit initiatief

Initiatiefnemer

Serve the City Amsterdam

https://www.stcamsterdam.nl/nl/

020-2440198

info@stcamsterdam.nl

Deel dit initiatief

Uitgelichte initiatieven

Bekijk alle initiatieven

Potje balkon bingo organiseren.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel