Spring naar inhoud

Mondkapjes maken vanuit mijn atelier

Toegevoegd op 26 maart 2020

Ik maak vanuit mijn atelier mondkapjes samen met vrijwilligers. Alle mondkapjes worden daarna gratis bezorgd bij instanties en personen.

Vijfduizend mondkapjes maken in een week tijd – dat was het doel van Janne en het is gelukt! Met dank aan de bijna tweehonderd mensen die haar te hulp schoten, voor zowel het naaien, als het opzetten van de website en het rondbrengen van de mondkapjes naar onder andere de daklozenopvang en bejaardentehuizen. Janne woont in Bos en Lommer en heeft een atelier in de Amsterdamse Frederik Hendrikbuurt.

Janne kreeg feedback van de huisarts en helaas kunnen haar mondkapjes niet in de zorg gebruikt worden. Maar ze zijn zeker goed genoeg voor patiënten. Alle mondkapjes worden daarom gratis en voor niets naar allerlei instanties in Amsterdam gebracht, waaronder de daklozenopvang, hospice, gehandicaptenzorg, bejaardenhuizen en psychiatrie.

Instanties kunnen nog steeds mondkapjes aanvragen via de website of mail Janne op mondkapjeskrijgen2020@gmail.com. Je kunt maximaal tweehonderd mondkapjes aanvragen. Ook ‘gewone’ mensen mogen Janne om mondkapjes vragen. Ze stuurt pakketjes via de post naar de mensen die het hard nodig hebben. Je kan ook via de website aanmelden als je beschikt over een naaimachine om mondkapjes te maken. Het materiaal krijg je dan opgestuurd van Janne.

Applaudiseer voor dit initiatief

Initiatiefnemer

Janne Mooij

www.maakeenmondkapje.nl

0647208483

Deel dit initiatief!

Uitgelichte initiatieven

Bekijk alle initiatieven

Potje balkon bingo organiseren.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Cancel