Spring naar inhoud

Dappere Dames

Toegevoegd op: 26 maart 2020

De Dappere Dames helpen de kwetsbare en zwakkere gedurende de coronacrisis.

Dappere Dames organiseert elke week van woensdagochtend tot vrijdagochtend activiteiten in Buurtvrouwenhuis De Dappere Dame ( ookwel Batavia genoemd). Deze activiteiten zijn vooral gericht op vrouwen uit de buurt. Maar omdat het buurtgebouw ook een speeltuin heeft is er ook ruimte voor kinderen in de leeftijd tot maximaal 12 jaar. Bij de activiteiten staat ontmoeting centraal. Maar ontmoeten betekent ook en vooral met elkaar in gesprek zijn over wat van belang is in het leven.
 
Momenteel heeft een groot deel van onze deelnemers het heel zwaar vanwege de coronacrisis, zowel op mentale als op financiële vlak. Zo hebben wij laatst heel veel gezinnen proberen te helpen met het regelen van computers zodat de kinderen hun schoolwerk kunnen maken vanuit huis. Wij controleren bij de gezinnen die kleine kinderen hebben en die zelf de taal niet zo machtig zijn hoe het gaat met het thuisonderwijs. Zo proberen wij dan op afstand deze gezinnen te ondersteunen daar waar nodig is. Op dit moment zijn we in gesprek met het stadsdeel om te kijken of zij onze buurtbewoners, de mensen die het minder breed hebben, een financieel steuntje in de rug kunnen bieden. Dit kan door ze zelfgemaakte voedselpakketten te overhandigen of d.m.v. cadeaubonnen waarmee zij zelf boodschappen kunnen doen. 
 
Daarnaast helpen we de kwetsbare doelgroep met boodschappen doen en medicatie ophalen. Wij proberen om zoveel mogelijk contact te onderhouden om ervoor te zorgen dat het goed blijft gaan met deze ouderen. Wij proberen een luisterend oor te bieden, omdat de meesten niet echt weten waar ze aan toe zijn op dit moment. 
Onze samenkomsten in het buurtgebouw waren voor de merendeel een uitlaatklep, dat missen ze nu!

Initiatiefnemer

Naam:

Dappere Dames

Website:

https://www.dapperedames.amsterdam/nl/

Telefoon:

E-mail:

info@dapperedames@amsterdam

Categorieën

Doelgroep

Subsidies

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren