Spring naar inhoud

Studiezalen tijdens Coronatijd

Toegevoegd op: 26 maart 2020

Via de kinderen die wij begeleiden hebben wij ook een goed beeld over veel kwetsbare gezinnen, voor die groep willen wij hulp bieden .

Studiezalen voorziet in randvoorwaarden om kansen te vergroten. 

De Studiezalen, met 24 locaties in de stad, de plekken waar men terecht kan om rustig en veilig te studeren. Waar je gebruik kan maken van een laptop en het internet. Dat staat nu stil, en moest anders worden vormgegeven. 

Daarom bieden wij online begeleiding aan. Dit is het minimale dat we kunnen doen.

We werken met de meest kwetsbare gezinnen. Daarom zijn we gestart om alle 700 gezinnen/kinderen persoonlijk op te bellen. We vragen ze hoe het gaat en waar ze zich zorgen om maken. Al snel bleek dat er gezinnen zonder internet zitten. Dan is het ook moeilijk om thuis online onderwijs te volgen. Bij het doorvragen bleek dat gezinnen onderhuren omdat ze door schulden het huis uit moesten. Gezinnen die boodschappen nodig hebben en zonder voldoende laptops zitten.

Wij willen iedereen in beeld krijgen die met zorgen zit. En hen daar ook direct helpen. 

Het begon bij een buurtbewoner die 18(!) zakken boodschappen langs bracht. Van pasta tot aan maandverband en tandpasta. Dit postte ik op LinkedIn en toen bood de Rabobank aan om 100 maaltijdboxen te leveren, de VrijwilligerCentraleAmsterdam bood aan om hun achterban te koppelen aan de behoefte van de gezinnen, KPN helpt 13 gezinnen aan internet en Shell biedt hun medewerkers (natuurkunde/scheikunde/wiskunde/biologie) aan voor online huiswerkbegeleiding. Dit lijkt de start te zijn van het kunnen helpen van veel meer gezinnen!

Initiatiefnemer

Naam:

Positive Society

Website:

Telefoon:

0614499408

E-mail:

abdelhamid.idrissi@studiezalen.com

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren