Spring naar inhoud

Online colleges

Toegevoegd op: 30 maart 2020

Door online colleges aan te bieden die gegeven worden door studenten wil de stichting Oud Geleerd Jong Gedaan positieve afleiding bieden.

Alle verpleeghuizen in Nederland zijn op slot. Geen bezoek meer voor ruim honderdduizend ouderen. Ook thuiswonende senioren worden geraakt door de coronamaatregelen van het kabinet. Een ramp, voor hen voor wie de dagen toch vaak al zo lang duren.

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan wil deze ouderen de komende maanden toch bereiken en wat afleiding bieden. Normaal gesproken organiseert de stichting interactieve colleges, door het hele land. Senioren worden er uitgedaagd door studentdocenten en tijdens de afwisselende bijeenkomsten wordt hun brein flink aan het werk gezet. Het aanbod is divers, van strafrecht tot de Griekse oudheid en van kunstgeschiedenis tot biologie.

Die bijeenkomsten kunnen nu niet doorgaan en daarom gaat Oud Geleerd Jong Gedaan de colleges online aanbieden. Op die manier kunnen alle ouderen en andere nieuwsgierige mensen toch worden bereikt en dat is extra nodig in deze moeilijke tijd. De eerste colleges zijn nu al gratis te volgen via www.oudgeleerdjonggedaan.nl/onlinecolleges.

Categorieën

Doelgroep

Subsidies

Stadsdeel

Landelijk

Gerelateerde initiatieven

Loading...

Initiatief

Straatcomité

Elke straat kan een straatcomité oprichten en krijgt een budget van de gemeente dat ze naar eigen inzicht bij de gemeente kan besteden

Meer lezen over Straatcomité

Initiatief

Supershortfilmproject

Het doel van mijn initiatief is om de jeugd in te zetten voor hun eigen filmproject

Meer lezen over Supershortfilmproject

Initiatief

Kamermuziek in de Koningszaal

Een nieuwe, toegankelijke concertserie voor het hele gezin

Meer lezen over Kamermuziek in de Koningszaal
Meer initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Cancel