Spring naar inhoud

Online colleges

Toegevoegd op: 30 maart 2020 Door online colleges aan te bieden die gegeven worden door studenten wil de stichting Oud Geleerd Jong Gedaan positieve afleiding bieden.

Alle verpleeghuizen in Nederland zijn op slot. Geen bezoek meer voor ruim honderdduizend ouderen. Ook thuiswonende senioren worden geraakt door de coronamaatregelen van het kabinet. Een ramp, voor hen voor wie de dagen toch vaak al zo lang duren.

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan wil deze ouderen de komende maanden toch bereiken en wat afleiding bieden. Normaal gesproken organiseert de stichting interactieve colleges, door het hele land. Senioren worden er uitgedaagd door studentdocenten en tijdens de afwisselende bijeenkomsten wordt hun brein flink aan het werk gezet. Het aanbod is divers, van strafrecht tot de Griekse oudheid en van kunstgeschiedenis tot biologie.

Die bijeenkomsten kunnen nu niet doorgaan en daarom gaat Oud Geleerd Jong Gedaan de colleges online aanbieden. Op die manier kunnen alle ouderen en andere nieuwsgierige mensen toch worden bereikt en dat is extra nodig in deze moeilijke tijd. De eerste colleges zijn nu al gratis te volgen via www.oudgeleerdjonggedaan.nl/onlinecolleges.

Meer informatie

Initiatief

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan

Contact info@ogjg.nl
Voor wie
Waar
Subsidies

Geen subsidies

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Warme Huiskamer

Tolhuistuin creëert met de Warme Huiskamer een warme ruimte voor iedereen.

Meer lezen over Warme Huiskamer

Initiatief

Stichting Weggeefwinkel Amsterdam

In onze weggeefwinkel koop je geen spullen, maar mag je ze gewoon meenemen. Op deze manier proberen we mensen in armoede te helpen, en geven we spullen een tweede leven.

Meer lezen over Stichting Weggeefwinkel Amsterdam

Initiatief

De NoordAs

De NoordAs is een actiegroep die opkomt voor mensen met kopzorgen door geldzorgen. We strijden tegen armoede door onze verhalen te delen met beleidsmakers, politici en elkaar.

Meer lezen over De NoordAs
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel