Spring naar inhoud

De Thuismakers

Toegevoegd op 31 maart 2020

De Thuismakers van Waag presenteren iedere vrijdag nieuwe experimenten en leuke maakopdrachten voor kinderen tussen 7 en 12 jaar.

De Thuismakers van Waag presenteren iedere vrijdag nieuwe experimenten en leuke maakopdrachten voor kinderen tussen 7 en 12 jaar. Zo gaan we samen de verveling te lijf, en leren we een heleboel door te maken.

Bij alle opdrachten vind je een downloadbare handleiding met uitgebreide uitleg en een lijst met materialen die je nodig hebt. De experimenten en maakopdrachten zijn allemaal uit te voeren in jouw eigen huis, tuin en/of keuken.

De afgelopen twee weken hebben we samen vanuit huis gewerkt aan onze eigen slimme tuintjes, en hebben we bonenplantjes gekweekt. Deze week komt er op vrijdag weer een nieuwe uitdaging online, die simpel te volgen is door middel van een online instructable en een video van de Thuismakers van Waag.

Alle afleveringen van de Thuismakers zijn hier te vinden: https://waag.org/nl/project/de-thuismakers.

Over Waag Makes: De Thuismakers

De online workshops en instructables (handleidingen) die we in deze serie aanbieden stellen kinderen in staat om met behulp van proefjes hun directe omgeving in kaart te brengen en te duiden. Zo komen ze op speelse wijze in aanraking met de mogelijkheden van technologie en wetenschap. De serie is een alternatief voor de programma’s die we normaliter aanbieden in het kader van het Europese project DO IT, de OBA Maakplaats021 en Waag Open.

Applaudiseer voor dit initiatief

Initiatiefnemer

Waag | Technology & Society

https://waag.org/nl/project/de-thuismakers

Deel dit initiatief!

Uitgelichte initiatieven

Bekijk alle initiatieven

Potje balkon bingo organiseren.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel