Spring naar inhoud

Zelfgemaakte herbruikbare mondkapjes

Toegevoegd op: 1 april 2020 Het is lastig geworden om medische/professionele mondkapjes te vinden. Maar we hebben een oplossing: Zelfgemaakte herbruikbare mondmaskers!

Het zorgpersoneel heeft de medische/professionele maskers het hardst nodig, maar de rest kan gebruik maken van herbruikbare mondmaskers/kapjes. Deze mondmaskers zijn nuttig voor mensen die thuiszitten en even de deur voor iemand willen open doen of even boodschappen willen doen.

Al een tijdje ben ik bezig met het maken van deze katoenen herbruikbare mondmaskers. Deze mondmaskers werken volgens het principe van een kussensloop. Aan de binnenkant kan je een soort van filter inschuiven. Dat kan een papieren zakdoekje, een stofzuigerzak, etc zijn. Vervolgens kan je deze mondmaskers op 90 graden wassen, strijken en zo weer hergebruiken. Op mijn Facebookpagina heb ik ook een korte filmpje geüpload, waarin te zien is dat de maskers in een hygiënische omgeving zijn gemaakt en hoe de masker werkt.

Ik heb tot nu toe al 200 maskers gratis gemaakt+uitgedeeld en blijf ze gratis uitdelen! Als je deze herbruikbare mondmaskers wil hebben kan je een mailtje sturen naar: shafia.creativiteit@gmail.com

Ook als iemand nog (dunne) witte/zwarte katoenen stof of (dunne) elastiek heeft of als iemand graag wil meehelpen met het maken van deze mondmaskers, dan hoor ik dat ook graag!

Be safe & zorg voor elkaar!

Let op: 
- Het zijn geen gecertificeerde professionele mondmaskers, maar kunnen wel helpen om wat veiliger te blijven. Met deze mondmaskers raak je bijvoorbeeld je gezicht minder snel aan. 
- Max 3 mondmaskers per persoon. 

Meer informatie

Initiatief

Stichting Shafia’s Creativiteit

Voor wie
Waar
Subsidies

Geen subsidies

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Verbinding en ZIEN in de stad

Samen de vrijheid vieren

Meer lezen over Verbinding en ZIEN in de stad

Initiatief

Kringloop Muna

Kringloop Muna is de enige en leukste kringloop in Amsterdam Nieuw-West. Kom bij ons schatzoeken, kleding passen, een praatje maken of heerlijke koffie drinken!

Meer lezen over Kringloop Muna

Initiatief

Maak je eigen magazine

Dit project heeft als doel een actieve verbinding tussen jongeren, de gemeenschap en organisaties-ondernemers te stimuleren om de zichtbaarheid te vergroten en kennis over te dragen.

Meer lezen over Maak je eigen magazine
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Cancel