Spring naar inhoud

Zelfgemaakte herbruikbare mondkapjes

Toegevoegd op 1 april 2020

Het is lastig geworden om medische/professionele mondkapjes te vinden. Maar we hebben een oplossing: Zelfgemaakte herbruikbare mondmaskers!

Het zorgpersoneel heeft de medische/professionele maskers het hardst nodig, maar de rest kan gebruik maken van herbruikbare mondmaskers/kapjes. Deze mondmaskers zijn nuttig voor mensen die thuiszitten en even de deur voor iemand willen open doen of even boodschappen willen doen.

Al een tijdje ben ik bezig met het maken van deze katoenen herbruikbare mondmaskers. Deze mondmaskers werken volgens het principe van een kussensloop. Aan de binnenkant kan je een soort van filter inschuiven. Dat kan een papieren zakdoekje, een stofzuigerzak, etc zijn. Vervolgens kan je deze mondmaskers op 90 graden wassen, strijken en zo weer hergebruiken. Op mijn Facebookpagina heb ik ook een korte filmpje geüpload, waarin te zien is dat de maskers in een hygiënische omgeving zijn gemaakt en hoe de masker werkt.

Ik heb tot nu toe al 200 maskers gratis gemaakt+uitgedeeld en blijf ze gratis uitdelen! Als je deze herbruikbare mondmaskers wil hebben kan je een mailtje sturen naar: shafia.creativiteit@gmail.com

Ook als iemand nog (dunne) witte/zwarte katoenen stof of (dunne) elastiek heeft of als iemand graag wil meehelpen met het maken van deze mondmaskers, dan hoor ik dat ook graag!

Be safe & zorg voor elkaar!

Let op: 
- Het zijn geen gecertificeerde professionele mondmaskers, maar kunnen wel helpen om wat veiliger te blijven. Met deze mondmaskers raak je bijvoorbeeld je gezicht minder snel aan. 
- Max 3 mondmaskers per persoon. 

Applaudiseer voor dit initiatief

Deel dit initiatief!

Uitgelichte initiatieven

Bekijk alle initiatieven

Potje balkon bingo organiseren.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Cancel