Spring naar inhoud

Digi Buddy's voor kinderen

Toegevoegd op: 7 april 2020 Buddy's helpen kinderen bij het thuisblijven. Ze begeleiden hen bij het ondernemen van digitale activiteiten, ook met klasgenootjes.

Stichting Studio 52nd bestaat al tien jaar in Amsterdam. De organisatie wakkert met een tweejarig theaterproject zelfredzaamheid en zelfontplooiing aan bij kinderen die opgroeien in moeilijke situaties. De vertrouwensband die ontstaat met de kinderen en hun ouders tijdens een theaterproject houden wij ook in stand in de periode tussen de twee theaterprojecten in. Deze activiteiten zijn uitgegroeid tot een weloverwogen Doorgroeiprogramma. Op die manier zijn 52nd-kinderen die niet direct meedoen met het theaterprogramma als deelnemer, toch betrokken in de projecten. 

Digitale uitbreiding projecten
Nu heel Nederland in de ban is van COVID-19 kunnen onze projecten niet op de reguliere manier doorgaan. Ook weten we vanwege onze betrokkenheid bij de gezinnen dat de kinderen die in ons tweejarige theatertraject zitten hard geraakt worden door de maatregelen. Aan de telefoon klinken de kinderen verveeld en verslagen. Ze missen hun klasgenootjes en hebben moeite zichzelf bezig te houden.  
Gelukkig merken we een grote bereidheid vanuit onze achterban om onze kinderen te helpen. In een paar dagen tijd wierven we de videobelschrijfbuddy’s die nu kinderen begeleiden bij het volgen van online versies van onze lessen. Maar er zijn meer projecten die we digitaal willen voortzetten, en daar kunnen we meer buddy's bij gebruiken.

-         Van Big Buddy’s naar Digital Buddy’s
Big Buddy’s zijn onze vrijwilligers. Zij ondernemen leuke culturele activiteiten met de kinderen die extra aandacht nodig hebben. Wij zetten deze activiteiten digitaal voort met Digi Buddy's. Digi Buddy’s begeleiden kinderen bij het ondernemen van sociale, creatieve activiteiten met klasgenootjes of elkaar, die online plaatsvinden. Zoals toneelstukken schrijven en die voor elkaar spelen. Of personages verzinnen en die tekenen of knutselen. 

Meer informatie

Initiatief

Studio 52nd

Voor wie
Subsidies

Geen subsidies

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

TRACKS Audiowandelingen

Wandelen is gezond en kunst en cultuur liggen op straat. Met de app TRACKS heeft elke Amsterdammer gratis de beschikking over een fantastische collectie kunstzinnige audiowandelingen.

Meer lezen over TRACKS Audiowandelingen

Initiatief

Samen in 1 Huis

Samen in 1 Huis verbindt jonge kamerzoekenden met ouderen die een kamer over hebben én wat gezelligheid zoeken. Met als missie de woningnood onder jongeren en de eenzaamheid onder ouderen te verminderen. Hierbij creëren wij een win-win situatie voor jong en oud.

Meer lezen over Samen in 1 Huis

Initiatief

Mensen Vieren Amsterdam

Vier samen met buurtbewoners de verjaardag van Amsterdam! Heb je een goed idee om op of rondom 27 oktober de 749e verjaardag in jouw buurt aandacht te geven? Dien je aanvraag in vanaf 1 juli.

Meer lezen over Mensen Vieren Amsterdam
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel