Spring naar inhoud

Wijzer.amsterdam

Toegevoegd op: 7 april 2020 Wijzer.amsterdam helpt, gratis en op afstand

Nu we door de corona-maatregelen zo veel mogelijk binnen blijven, is digitale bereikbaarheid belangrijker dan ooit.

Hulp bij digitale vragen
Het leven buiten ligt even stil, maar dankzij wijzer.amsterdam kunnen we binnen op een andere manier verder. Via een chatfunctie krijgen bezoekers antwoord op uiteenlopende vragen, bijvoorbeeld over videobellen, computerhulp, veilig online of thuisonderwijs. Ook biedt de wijzer toegang tot het online aanbod van de OBA, nu alle bibliotheeklocaties in de stad voorlopig gesloten zijn. 

Computerhulplijn
Voor wie de online wereld helemaal nieuw is, is er de Computerhulplijn van Cybersoek: 020 693 45 82. Het belteam van Cybersoek kijkt live mee op het scherm en helpt zo telefonisch met digitale vragen.

Verbonden
Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk Amsterdammers zich verbonden voelen via wijzer.amsterdam. Daarom is de digitale wegwijzer ontworpen als een widget, die eenvoudig op andere websites geïntegreerd kan worden. Zo vergroot en versterkt de wegwijzer het digitale aanbod voor en door Amsterdammers.

Samenwerken
Het platform is een initiatief van het Ontwerplab Digitale Stad, 
 een samenwerkingsverband van de gemeente Amsterdam, OBA, Cybersoek en ontwerpcollectief  idiotēs. Zo ontwerpen we samen een digitaal Amsterdam dat zorgt voor digitale vaardigheden en weerbaarheid voor alle Amsterdammers. Doe je mee?

Meer informatie

Initiatief

Ontwerplab Digitale Stad

Contact m.vos@oba.nl
Voor wie

Geen doelgroepen

Waar
Subsidies

Geen subsidies

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Verbinding en ZIEN in de stad

Samen de vrijheid vieren

Meer lezen over Verbinding en ZIEN in de stad

Initiatief

Kringloop Muna

Kringloop Muna is de enige en leukste kringloop in Amsterdam Nieuw-West. Kom bij ons schatzoeken, kleding passen, een praatje maken of heerlijke koffie drinken!

Meer lezen over Kringloop Muna

Initiatief

Maak je eigen magazine

Dit project heeft als doel een actieve verbinding tussen jongeren, de gemeenschap en organisaties-ondernemers te stimuleren om de zichtbaarheid te vergroten en kennis over te dragen.

Meer lezen over Maak je eigen magazine
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Cancel