Spring naar inhoud

Wijzer.amsterdam

Toegevoegd op 7 april 2020

Wijzer.amsterdam helpt, gratis en op afstand

Nu we door de corona-maatregelen zo veel mogelijk binnen blijven, is digitale bereikbaarheid belangrijker dan ooit.

Hulp bij digitale vragen
Het leven buiten ligt even stil, maar dankzij wijzer.amsterdam kunnen we binnen op een andere manier verder. Via een chatfunctie krijgen bezoekers antwoord op uiteenlopende vragen, bijvoorbeeld over videobellen, computerhulp, veilig online of thuisonderwijs. Ook biedt de wijzer toegang tot het online aanbod van de OBA, nu alle bibliotheeklocaties in de stad voorlopig gesloten zijn. 

Computerhulplijn
Voor wie de online wereld helemaal nieuw is, is er de Computerhulplijn van Cybersoek: 020 693 45 82. Het belteam van Cybersoek kijkt live mee op het scherm en helpt zo telefonisch met digitale vragen.

Verbonden
Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk Amsterdammers zich verbonden voelen via wijzer.amsterdam. Daarom is de digitale wegwijzer ontworpen als een widget, die eenvoudig op andere websites geïntegreerd kan worden. Zo vergroot en versterkt de wegwijzer het digitale aanbod voor en door Amsterdammers.

Samenwerken
Het platform is een initiatief van het Ontwerplab Digitale Stad, 
 een samenwerkingsverband van de gemeente Amsterdam, OBA, Cybersoek en ontwerpcollectief  idiotēs. Zo ontwerpen we samen een digitaal Amsterdam dat zorgt voor digitale vaardigheden en weerbaarheid voor alle Amsterdammers. Doe je mee?

Applaudiseer voor dit initiatief

Initiatiefnemer

Ontwerplab Digitale Stad

www.wijzer.amsterdam

m.vos@oba.nl

Deel dit initiatief!

Uitgelichte initiatieven

Bekijk alle initiatieven

Potje balkon bingo organiseren.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Cancel