Spring naar inhoud

Iemand Erbij

Toegevoegd op: 14 april 2020

Wanneer iemand in crisis is en het kan helpen als iemand er even bij komt (zonder in te grijpen) in Amsterdam Nieuw West.

Voor wie in Amsterdam Nieuw West 
Iedereen die verward gedrag laat zien en waarvan je denkt: het zou nu goed zijn als er iemand voor die persoon is. Iemand die er bij blijft, die niets vraagt of verwacht, alleen maar er is. En dat zo iemand er bijblijft totdat iemand zelf weer aangeeft wat nodig is of wat kan helpen. Juist ook in deze tijd met de Corona-crisis kan dit belangrijk zijn. Uiteraard blijft iemand op 1,5 meter afstand. 
 
Over verward gedrag 
Verward gedrag kan verschillende oorzaken hebben. Er kan sprake zijn van psychische problematiek die al langer speelt, acute nood door een ernstige gebeurtenis (bijvoorbeeld door verlies van een dierbare, verlies van relatie, huis of bestaanszekerheid). Er kunnen ook andere oorzaken zijn zoals dementie, een lage bloedsuikerspiegel of uitdroging. 
 
Wilt u dat er iemand bij komt 
Vindt u de situatie gevaarlijk of gaat het lichamelijk niet goed met iemand, bel dan direct 112. Wanneer u denkt dat 112 niet nodig is, maar dat het wel goed dat is dat er iemand bij komt, bel dan 020- 244 06 86

Categorieën

Doelgroep

Subsidies

Stadsdeel

Stadsdeel Nieuw-West

Gerelateerde initiatieven

Loading...

Kennisitem

Ondersteunen van maatschappelijk initiatief

Gemeente Amsterdam wil alle mooie initiatieven in de stad ondersteunen.

Meer lezen over Ondersteunen van maatschappelijk initiatief

Verhaal

Het Werkplaatsje

Sinds 2014 is het werkplaatsje de plek waar kunstenaar en docent Tessa Hendriks kinderen hun creativiteit laat ontdekken.

Meer lezen over Het Werkplaatsje

Verhaal

Terras Purmerplein: een terras van de hele buurt.

Normaal gebeurt er niet zoveel op het Purmerplein. Maar nu is het plein omgetoverd tot een foodcourt, compleet met foodtruck.

Meer lezen over Terras Purmerplein: een terras van de hele buurt.
Meer initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Cancel