Spring naar inhoud

Veilig spelen in de afgesloten speeltuin

Toegevoegd op: 16 april 2020 Er zijn extra openingstijden in de speeltuin voor gezinnen met een kind/jongere met een beperking om veilig te spelen.

Per direct bieden we deze prachtige plek aan om kinderen een veilig speelmoment te geven.
Er zijn extra openingstijden voor gezinnen met een kind/jongere met een beperking. Voorafgaand elk speelmoment is er een schoonmaak ronde en een schoon toilet. Er is beheer aanwezig die kan helpen met het gebruik van de rolstoelschommel.

Uit het contact met de ouders van kinderen met een beperking merken wij dat juist die kinderen op het moment helemaal niet buiten spelen. Van ouders krijgen we te horen dat de rolstoelen lastig kunnen uitwijken, inhalende personen en tegenliggers houden geen rekening met de 1.5 meter afstand regel… Ook de kinderen zelf vinden het lastig om hier rekening mee te houden. Dat geeft stress en een onveilig gevoel voor de ouders. Kinderen met een beperking en ouders en andere gezinsleden wonen relatief in kleine huizen. Dit maakt het ondertussen wel behoorlijk zwaar, of zelfs onmogelijk om de dagen door te komen. Speelplekken, pleinen en parken in Amsterdam die nog wel open zijn zijn vaak te druk.
Daarom is per de speeltuin op zondagen en elke avond exclusief voor deze kwetsbare doelgroep geopend. Tijdens het spelen kunnen de ouders even relaxed op een bankje zitten en de kinderen ondertussen veilig en belangrijk: VRIJ! Spelen. We hebben een noodaanvraag gedaan bij Fonds Kind en Handicap en zijn gestart. In principe loopt het project tot 1 juni. We maar sluiten langere periode niet uit.
De speelmomenten zijn bedoeld voor gezinnen waarin een kind met een beperking nu geen geen veilige speelmomenten heeft.

Meer informatie

Initiatief

Stichting De Gibraltar

Voor wie

Geen doelgroepen

Subsidies

Geen subsidies

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

TRACKS Audiowandelingen

Wandelen is gezond en kunst en cultuur liggen op straat. Met de app TRACKS heeft elke Amsterdammer gratis de beschikking over een fantastische collectie kunstzinnige audiowandelingen.

Meer lezen over TRACKS Audiowandelingen

Initiatief

Samen in 1 Huis

Samen in 1 Huis verbindt jonge kamerzoekenden met ouderen die een kamer over hebben én wat gezelligheid zoeken. Met als missie de woningnood onder jongeren en de eenzaamheid onder ouderen te verminderen. Hierbij creëren wij een win-win situatie voor jong en oud.

Meer lezen over Samen in 1 Huis

Initiatief

Mensen Vieren Amsterdam

Vier samen met buurtbewoners de verjaardag van Amsterdam! Heb je een goed idee om op of rondom 27 oktober de 749e verjaardag in jouw buurt aandacht te geven? Dien je aanvraag in vanaf 1 juli.

Meer lezen over Mensen Vieren Amsterdam
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel