Spring naar inhoud

Veilig spelen in de afgesloten speeltuin

Toegevoegd op: 16 april 2020 Er zijn extra openingstijden in de speeltuin voor gezinnen met een kind/jongere met een beperking om veilig te spelen.

Per direct bieden we deze prachtige plek aan om kinderen een veilig speelmoment te geven.
Er zijn extra openingstijden voor gezinnen met een kind/jongere met een beperking. Voorafgaand elk speelmoment is er een schoonmaak ronde en een schoon toilet. Er is beheer aanwezig die kan helpen met het gebruik van de rolstoelschommel.

Uit het contact met de ouders van kinderen met een beperking merken wij dat juist die kinderen op het moment helemaal niet buiten spelen. Van ouders krijgen we te horen dat de rolstoelen lastig kunnen uitwijken, inhalende personen en tegenliggers houden geen rekening met de 1.5 meter afstand regel… Ook de kinderen zelf vinden het lastig om hier rekening mee te houden. Dat geeft stress en een onveilig gevoel voor de ouders. Kinderen met een beperking en ouders en andere gezinsleden wonen relatief in kleine huizen. Dit maakt het ondertussen wel behoorlijk zwaar, of zelfs onmogelijk om de dagen door te komen. Speelplekken, pleinen en parken in Amsterdam die nog wel open zijn zijn vaak te druk.
Daarom is per de speeltuin op zondagen en elke avond exclusief voor deze kwetsbare doelgroep geopend. Tijdens het spelen kunnen de ouders even relaxed op een bankje zitten en de kinderen ondertussen veilig en belangrijk: VRIJ! Spelen. We hebben een noodaanvraag gedaan bij Fonds Kind en Handicap en zijn gestart. In principe loopt het project tot 1 juni. We maar sluiten langere periode niet uit.
De speelmomenten zijn bedoeld voor gezinnen waarin een kind met een beperking nu geen geen veilige speelmomenten heeft.

Meer informatie

Initiatief

Stichting De Gibraltar

Voor wie

Geen doelgroepen

Subsidies

Geen subsidies

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Maak je eigen magazine

Dit project heeft als doel een actieve verbinding tussen jongeren, de gemeenschap en organisaties-ondernemers te stimuleren om de zichtbaarheid te vergroten en kennis over te dragen.

Meer lezen over Maak je eigen magazine

Initiatief

De Kiesmannen

De Kiesmannen is een creatief bureau dat jongeren activeert rondom maatschappelijke thema’s met meeslepende campagnes, lesprogramma’s en theatershows. Bij verkiezingen lanceren we grote producties om jongeren naar de stembus te krijgen.

Meer lezen over De Kiesmannen

Initiatief

De Zaak Muurbloem

Maakt vrouwen en hun werk zichtbaar en vindbaar in de stad.

Meer lezen over De Zaak Muurbloem
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Cancel