Spring naar inhoud

Namen en Nummers, een 4 mei herdenkingsritueel

Toegevoegd op: 22 april 2020 Voor 2800 weggevoerde joden uit de Oosterparkbuurt maken deelnemers een naambordje en brengen deze symbolisch terug naar huis.

Het 4 mei herdenkingsproject Namen en Nummers is ook in het Coronajaar actief. Het Kastanjeplein in Amsterdam Oost is verruild voor de huiskamers. Buurtbewoners maken thuis een naambordje van een joods slachtoffer. Op 24 en 25 april houden we via zoom.us een digitale herdenking. 
Op  3 mei leggen we op een geheime afgezonderde locatie het Stratenmonument met 2800 naambordjes uit. Registraties hiervan worden gepubliceerd of kunnen opgevraagd worden voor publicatie. 

Meer informatie

Initiatief

Ida van der Lee, beeldend kunstenaar. Ik werk samen met vrijwilligers uit de buurt.

Categorieën
Voor wie
Subsidies

Geen subsidies

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Kringloop Muna

Kringloop Muna is de enige en leukste kringloop in Amsterdam Nieuw-West. Kom bij ons schatzoeken, kleding passen, een praatje maken of heerlijke koffie drinken!

Meer lezen over Kringloop Muna

Initiatief

Maak je eigen magazine

Dit project heeft als doel een actieve verbinding tussen jongeren, de gemeenschap en organisaties-ondernemers te stimuleren om de zichtbaarheid te vergroten en kennis over te dragen.

Meer lezen over Maak je eigen magazine

Initiatief

De Kiesmannen

De Kiesmannen is een creatief bureau dat jongeren activeert rondom maatschappelijke thema’s met meeslepende campagnes, lesprogramma’s en theatershows. Bij verkiezingen lanceren we grote producties om jongeren naar de stembus te krijgen.

Meer lezen over De Kiesmannen
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Cancel