Spring naar inhoud

Be Safe wordt de merknaam voor Armbanden

Toegevoegd op 23 april 2020

Armbanden voor kwetsbare mensen zodat ze zichtbaar zijn tijdens en na de coronacrisis

Mijn neef en ik hebben armbanden ontworpen voor een aantal kwetsbare groepen. Elk armband staat voor een doelgroep. Om de doelgroepen te onderscheiden hebben we verschillende armbanden ontworpen. De reden waarom wij voor armbanden hebben gekozen is dat de polsen een sneller zichtbaar lichaamsdeel zijn. 
 
Ik heb een neef die autistisch is en die gedurende deze tijden en ook in de toekomst steun, zorg en begrip nodig heeft. Hij begrijpt niet wat de ernst van de zaak is. Aan hem is wel uitgelegd wat coronavirus is, maar het probleem wat voor de crisis met zich meebrengt begrijpt hij niet. 
Veel mensen met beperking zoals autisme, epilepsie, hart- en vaatziekten en alzheimer zijn door corona nog kwetsbaarder geworden, met name op het gebied van hun gezondheid en sociale contacten. Het is van levensbelang dat de maatschappij bewust is dat zij extra steun verdienen en een maximum aan coulance.  
Dit doel is niet alleen gedurende coroncrisis bedoelt maar ook in de toekomst hebben zij onze extra aandacht nodig.   
Vanaf 23 maart 2020 heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen. Het Kabinet wil onder andere boetes opleggen als men zich niet aan de maatregelen houdt, maar wat als sommige burgers, dus kwetsbare mensen niet weten wat er gaande is. 
Verschillende stichtingen hulpgroepen hebben gedacht aan kwetsbare mensen. Zo is er nagedacht hoe om te gaan met ouderen of gehandicapten die zorg nodig hebben. Maar over kwetsbare mensen zoals autisme, hart- en vaatziekten, alzheimer en epilepsie aanvallen is minder over nagedacht.  
In het nieuws van 10 april 2020 werd aangegeven dat de politie en de handhavers geen waarschuwing meer zullen geven maar per direct zullen overgaan tot het schrijven van boetes. 
 
Ik wil velen bewust maken dat kwetsbare mensen begrip en steun nodig hebben. Zodat wanneer de handhavers en de politie tijdens hun optreden rekening hiermee houden. 
 
De kwetsbare groepen 
Er bestaat geen lijst van groepen die als kwetsbaar kunnen worden aangemerkt. Daarvoor zijn de omschrijvingen te algemeen en zijn de factoren die kwetsbaarheid veroorzaken te divers. Ik zou graag meerdere kwetsbare groepen willen meenemen in mijn project, maar we ze kunnen op dit moment niet allemaal tegelijk helpen. Daarom heb ik gekozen voor een aantal. Wellicht kunnen we in de toekomst meerdere kwetsbare groepen helpen. Ik begin alvast met de volgende kwetsbare groepen: 
·        Autisme
·        Hart- en vaatziekte
·        Epilepsie
·        Alzheimer    
 
Zelf ben ik ook gestart met een instagram pagina. Kunt u mijn pagina ook in uw instagram opnemen. Kunt u naar de pagina birlik-together (Be safe) verwijzen.
 
Kunt u de volgende tekst ook meenemen en anders een tekst wat hier op lijkt opnemen?
Steun de kwetsbare mensen om een bijdrage van € 9,50 per armband te leveren, zodat het bedrag weer besteed kan worden voor een ander kwetsbaar persoon. 

 P.S. Ik heb de andere armbanden: hart- en vaatziekten, epilepsie en alzheimer niet kunnen toevoegen. Waar kan ik die foto's naar mailen? Want het gaat om 4 groepen en ik wil deze alle 4 naar u mailen. Dank alvast

ik dank u heel vriendelijk voor uw aandacht.

Met vriendelijke groet,

Nihal
 
 

Applaudiseer voor dit initiatief

Initiatiefnemer

Nihal Kartal (idee) en Kaan Kartal (ontwerp), U kunt doorverwijzen naar Birlik-together (Be safe) op instagram

birlik-together Be Safe op instagram pagina

0616413357

nihalkartal@hotmail.com

Deel dit initiatief!

Uitgelichte initiatieven

Bekijk alle initiatieven

Potje balkon bingo organiseren.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Cancel