Spring naar inhoud

Deeltuinen.nl: het groene gebaar!

Toegevoegd op: 4 mei 2020

Deeltuinen wil tuineigenaren (particulieren en instanties) en mensen zonder tuin met elkaar verbinden in tijden van corona. Zoek en vind!

Het nieuwe online platform Deeltuinen.nl biedt mensen zonder tuin de kans om geheel contactloos een tuin te ‘lenen’ van mensen in hun omgeving, zodat zij ook buiten kunnen zijn. Het platform is een gratis pilot en bedoeld om ervoor te zorgen dat tijdens deze coronacrisis mensen veilig naar buiten kunnen, op een manier die binnen de ‘intelligente lockdown’ van de rijksoverheid valt: ver weg van de drukte. Of je nu ouder bent, een gezin hebt of alleenstaand, iedereen kent dat gevoel van ontspanning en rust als je in een stadstuin zit of in een moestuin aan het werk bent. 

Annabel Masullo van Deeltuinen.nl: “In Amsterdam in de behoefte aan buitenruimte heel groot, desondanks is dat in coronatijd meteen een risico. Veel mensen zitten noodgedwongen samengepakt in de drukke stadsparken. Slechts weinigen kennen de luxe van een privétuin. Maar ze zijn er wel! Wist u bijvoorbeeld dat er alleen al in de grachtengordel meer dan dertig tuinen bestaan in eigendom van particulieren en instanties? Vroeger noemde men dit "het best bewaarde geheim van de stad" en ze werden gebruikt om de drukte van de stad te ontvluchten en te genieten van het groen. De gemeente is momenteel dringend naar veilige alternatieven om de stadsdrukte te kanaliseren. Wij hebben dit platform opgericht met vier vrijwilligers om tuineigenaren samen te brengen met mensen die om wat voor reden dan ook niet in het openbaar groen willen of kunnen zitten. Op deze manier kunnen tuineigenaren een steentje bijdragen om deze moeilijke tijd dragelijker te maken voor anderen. We zijn hard bezig een groot bestand aan te leggen met zoveel mogelijk verschillende soorten tuinen en moestuinen, voor iedereen wat wils. Daar kunnen we nog veel hulp en tips bij gebruiken”, aldus Masullo.

Op dit moment zoeken wij vooral tuineigenaren in en rond Amsterdam die (een gedeelte van) hun (moes)tuin willen delen op afspraak. Heb je een tuin of moestuin en wil je je stadsgenoten helpen? Meld je tuin dan aan op Deeltuinen.nl. 

Initiatiefnemer

Naam:

Deeltuinen

Website:

www.deeltuinen.nl

Telefoon:

088-3400340

E-mail:

communicatie@deeltuinen.nl

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren