Spring naar inhoud

Smart Sharing - A'dam corona solidariteitsfonds

Toegevoegd op 5 juni 2020

SmartSharing faciliteert schenkkringen, zoals broodfondsen, waarmee zelfstandig ondernemers elkaar ondersteunen in geval van ziekte.

Hoe?
Om deze wijze van risicodeling zo toegankelijk mogelijk te maken en beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk deelnemers heeft SmartSharing het online platform SmartDeposit ontwikkeld, waardoor het hele proces van aanmelden, buffer opbouw en schenken volledig geautomatiseerd is.
 
We maken hierbij gebruik van de e-Wallet systeem van Intersolve, de elektronische geldinstelling die marktleider is voor het beheer van crowd funds en cadeaukaarten. Door gebruik te maken van het door DNB en AFM gecontroleerde e-Wallet systeem hebben onze deelnemers geen extra bankrekening nodig en blijft het geld op de e-Wallets gegarandeerd hun eigen geld.

Voor wie?
Gebruikers van de voedselbanken Er zijn steeds meer mensen met een goed inkomen, die graag hun steentje bij willen dragen om die kloof smaller te maken, maar geen mogelijkheden zien hoe zij daar structureel aan kunnen bijdragen. Een probleem met financiële giften is dat boven de ongeveer 2200 euro per jaar schenkingsbelasting betaald moet worden. Bij SmartFunds, de schenkkringen van SmartSharing, wordt dit voorkomen, doordat schenkingen worden verdeeld over de donateurs, waardoor er hoge bedragen aan deelnemers kunnen worden geschonken zonder daarover belasting te betalen.
 
Lees hier meer. Dit idee is een inzending van de Ondernemerspitch. Een initiatief van de Amsterdam Economic Board en Rabobank Amsterdam in samenwerking met gemeente Amsterdam, ORAM, VNO-NCW, MKB en amsterdam&partners.

Applaudiseer voor dit initiatief

Initiatiefnemer

Hubert Lut

hubert@smartchange.nl

Deel dit initiatief!

Uitgelichte initiatieven

Bekijk alle initiatieven

Potje balkon bingo organiseren.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel