Spring naar inhoud

BorrooWise – duurzame innovatie in de jeugdhulp

Toegevoegd op 5 juni 2020

Een hybride trainingsprogramma voor jeugdhulp professionals voor therapie op afstand en in de praktijk binnen de 1,5-meter samenleving.

Sociale, educatieve robots kunnen worden geïntegreerd in de bestaande behandelmethodes en ondersteuningsprogramma’s.

In maart 2020 sloten de scholen. De (jeugd)hulp moest direct omschakelen van persoonlijke therapieën naar telefonische en online behandelingen. RobotWise heeft snel gehandeld om leerkrachten en leerlingen te helpen met leuke educatieve ‘challenges’, voor thuis. De Gratis Online RobotWise Challenges worden gedaan als weektaak in het onderwijs, als fun voor leerlingen thuis en als invulling voor speltherapie binnen jeugdhulp instellingen. 
 
Aansluitend ontstond het initiatief RobotWise@Home met als missie: ‘alle leerlingen thuis van een gratis educatieve robot voorzien’. Programmeeropdrachten kunnen thuis door iedereen worden uitgevoerd met een fysieke robot en stimuleren we de ontwikkeling van de 21st Century Skills, tijdens en ná de Corona-crisis. 
 
Lees hier meer. Dit idee is een inzending van de Ondernemerspitch. Een initiatief van de Amsterdam Economic Board en Rabobank Amsterdam in samenwerking met gemeente Amsterdam, ORAM, VNO-NCW, MKB en amsterdam&partners.

Applaudiseer voor dit initiatief

Initiatiefnemer

BorrooWise – duurzame innovatie in de jeugdhulp

Deel dit initiatief!

Uitgelichte initiatieven

Bekijk alle initiatieven

Potje balkon bingo organiseren.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Cancel