Spring naar inhoud

De Gebaren meester-juf op Scholen

Toegevoegd op 7 juni 2020

Zet mensen met een zintuiglijke uitdaging voor de klas op basisscholen.

Hoe?
Scholieren krijgen extra onderwijs in de vorm van gebarentaal. Een vak wat nu nog niet op scholen gegeven wordt en dus bijdraagt aan de inhoud van het onderwijs. Ze leren op een leuke, originele en maatschappelijke manier hoe ze het beste kunnen communiceren met mensen die doof of blind zijn. Het is dus een aanvulling op het huidige onderwijs. Daarnaast geldt dat de Gebarenjuffen of Gebarenmeesters zelf het vak als de beste beheren!  
 
Waarom?
Breng een inclusieve samenleving op jonge leeftijd al onder de aandacht. En wat is dan een betere manier dan hier op basisscholen mee te starten. Laat een dove persoon de kinderen een uurtje gebarentaal leren of laat een blind iemand de kinderen een parcourtje doen met blinddoek. Kinderen ervaren dan direct wat het voor iemand betekent als hij/zij niets ziet of hoort en zijn vaak ontzettend creatief in het vinden van originele oplossingen. Ze staan open voor nieuwe initiatieven, zijn eerlijk, leergierig en onbevangen. Zij vinden dingen niet snel raar en zijn daarom sneller geneigd zich aan te passen aan een nieuwe situatie.
 
Het inzetten van de Gebarenjuf of -meester heeft een positieve impact op de maatschappij. Door doven en blinden voor de klas te zetten wordt er een brug geslagen tussen de horende/ziende wereld en de dove/blinde wereld.
 
 Lees hier meer. Dit idee is een inzending van de Ondernemerspitch. Een initiatief van de Amsterdam Economic Board en Rabobank Amsterdam in samenwerking met gemeente Amsterdam, ORAM, VNO-NCW, MKB en amsterdam&partners.

Applaudiseer voor dit initiatief

Initiatiefnemer

Sandra Ballij

sandra@ctalents.nl

Deel dit initiatief!

Uitgelichte initiatieven

Bekijk alle initiatieven

Potje balkon bingo organiseren.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Cancel