Spring naar inhoud

Storyfabric

Toegevoegd op 7 juni 2020

Stadsverhalen die verbinden.

Het sociale weefsel van een stad is een magisch, onzichtbaar, gigantisch tapijt, geweven van alle verhalen van de stadsbewoners. Maar nu de stad in al haar bruisende energie met piepende remmen tot stilstand is gekomen, omdat we niet bij elkaar in de buurt mogen komen, is de verhalende stad ineens stilgevallen en de stadgenoot op zichzelf aangewezen. 

Voor kwetsbare groepen zoals ouderen resteert slechts eenzaamheid. Dit ondermijnt ons gevoel voor saamhorigheid in de stad en dat is voelbaar. Amsterdam heeft de laatste jaren een explosieve groei doorgemaakt, met grote economische vooruitgang, maar soms ook ten koste van het sociale weefsel. 

Met ons bedrijf Storypix willen we verhalen in de buurt zelf zichtbaar maken. Daarvoor hebben we een mooi systeem ontwikkeld. Met een simpele setup van een TV en een klein apparaatje kun je een zogeheten Verhaalpaal creëren, waarbij alle buurtverhalen als bewegende posters op worden getoond: je ziet de gezichten van je buren met een korte quote. Met je telefoon scan je een code en kom je direct in het verhaal. Je hoort hun verhaal en opeens is de drempel om hem of haar de volgende keer aan te spreken veel lager geworden…

Lees hier meer. Dit idee is een inzending van de Ondernemerspitch. Een initiatief van de Amsterdam Economic Board en Rabobank Amsterdam in samenwerking met gemeente Amsterdam, ORAM, VNO-NCW, MKB en amsterdam&partners.

Applaudiseer voor dit initiatief

Initiatiefnemer

Storyfabric

Deel dit initiatief!

Uitgelichte initiatieven

Bekijk alle initiatieven

Potje balkon bingo organiseren.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel