Spring naar inhoud

Het Keuken Collectief

Toegevoegd op: 7 juni 2020

Buurtmaaltijden in de 1,5 meter samenleving.

Dit initiatief combineert ervaren buurtkoks die op vrijwillige basis in buurtkeukens hebben leren koken, met een commerciële lokale online maaltijd bezorgservice die zowel kwetsbare mensen als de middenstand bedient. 

Iedere kok biedt zijn/haar specialiteit aan, vaak geleerd van generatie op generatie met zorg en liefde bereid. Bewoners in Amsterdam-Oost die normaliter bij andere online platforms bestellen leren via deze buurtmaaltijden andere culturen kennen. 

Iedereen die online een maaltijd bestelt, betaalt ook een maaltijd voor een kwetsbaar persoon (inbegrepen in de prijs). Diner met een doel. De prijsindicatie voor een maaltijd is 6 euro en de kosten voor bezorgservice zijn 1,50 euro, maar kunnen ook afgehaald worden. De bezorging wordt verzorgd door kansarme jongeren uit de buurt en worden betaald vanuit de bezorgers fee.

Lees hier meer. Dit idee is een inzending van de Ondernemerspitch. Een initiatief van de Amsterdam Economic Board en Rabobank Amsterdam in samenwerking met gemeente Amsterdam, ORAM, VNO-NCW, MKB en amsterdam&partners.

Categorieën

Doelgroep

Subsidies

Stadsdeel

Amsterdam

Gerelateerde initiatieven

Loading...

Initiatief

Straatcomité

Elke straat kan een straatcomité oprichten en krijgt een budget van de gemeente dat ze naar eigen inzicht bij de gemeente kan besteden

Meer lezen over Straatcomité

Initiatief

Supershortfilmproject

Het doel van mijn initiatief is om de jeugd in te zetten voor hun eigen filmproject

Meer lezen over Supershortfilmproject

Initiatief

Kamermuziek in de Koningszaal

Een nieuwe, toegankelijke concertserie voor het hele gezin

Meer lezen over Kamermuziek in de Koningszaal
Meer initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Cancel