Spring naar inhoud

Het Keuken Collectief

Toegevoegd op 7 juni 2020

Buurtmaaltijden in de 1,5 meter samenleving.

Dit initiatief combineert ervaren buurtkoks die op vrijwillige basis in buurtkeukens hebben leren koken, met een commerciële lokale online maaltijd bezorgservice die zowel kwetsbare mensen als de middenstand bedient. 

Iedere kok biedt zijn/haar specialiteit aan, vaak geleerd van generatie op generatie met zorg en liefde bereid. Bewoners in Amsterdam-Oost die normaliter bij andere online platforms bestellen leren via deze buurtmaaltijden andere culturen kennen. 

Iedereen die online een maaltijd bestelt, betaalt ook een maaltijd voor een kwetsbaar persoon (inbegrepen in de prijs). Diner met een doel. De prijsindicatie voor een maaltijd is 6 euro en de kosten voor bezorgservice zijn 1,50 euro, maar kunnen ook afgehaald worden. De bezorging wordt verzorgd door kansarme jongeren uit de buurt en worden betaald vanuit de bezorgers fee.

Lees hier meer. Dit idee is een inzending van de Ondernemerspitch. Een initiatief van de Amsterdam Economic Board en Rabobank Amsterdam in samenwerking met gemeente Amsterdam, ORAM, VNO-NCW, MKB en amsterdam&partners.

Applaudiseer voor dit initiatief

Initiatiefnemer

Het Keuken Collectief

Deel dit initiatief!

Uitgelichte initiatieven

Bekijk alle initiatieven

Potje balkon bingo organiseren.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel