Spring naar inhoud

Houd je klep dicht! Een corona-proof toiletbezoek.

Toegevoegd op 7 juni 2020

Sinds kort kunnen we eindelijk weer de horeca bezoeken, en terug naar kantoor.

Dit willen we veilig doen, en hier is goed over nagedacht met: triage vooraf, looproutes en herinneringen om onze handen te wassen. Maar veel COVID-19 dragers zijn asymptomatisch, terwijl zij de ziekte wel kunnen verspreiden. En één belangrijke verspreider van virussen wordt over het hoofd zien: het doortrekken van het toilet.

Met één simpele hack is het sluiten van de wc-deksel te automatiseren. Deze is schaalbaar en goedkoop: de Houd-Je-Klep-Dicht. Een eenvoudig te bevestigen verlenging voor de wc-klep (zie afbeelding), gemaakt van een stevig en duurzaam materiaal. Deze hack maakt het onmogelijk om door te trekken als de deksel omhoog staat, omdat de drukknop van de spoelbak wordt geblokkeerd. Als de gebruiker wil doortrekken, moet de klep dicht. Een opvallende sticker op het blokkerende verlengstuk met “Houd je klep dicht!” zorgt voor bewustwording en verduidelijkt de hack.

Lees hier meer. Dit idee is een inzending van de Ondernemerspitch. Een initiatief van de Amsterdam Economic Board en Rabobank Amsterdam in samenwerking met gemeente Amsterdam, ORAM, VNO-NCW, MKB en amsterdam&partners.

Applaudiseer voor dit initiatief

Initiatiefnemer

Houd je klep dicht!

Deel dit initiatief!

Uitgelichte initiatieven

Bekijk alle initiatieven

Potje balkon bingo organiseren.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel