Spring naar inhoud

BIZdeBREE.

Toegevoegd op 8 juni 2020

Geef de Jodenbreestraat terug aan de Amsterdammer.

Nu de Corona maatregelen door de Rijksoverheid weer in etappes versoepeld worden is de stad weer langzaamaan op gang aan het komen. Daarom moeten er waar mogelijk nieuwe keuzes gemaakt worden voor het gebruik van de openbare ruimte en in ons geval de Jodenbree- en Sint Antoniesbreestraat. 

In veel gebieden in het centrum van Amsterdam zijn de stoepen smal, en zal in de straks hopelijk weer drukkere tijden het wachtende publiek (wachtend voor winkel, sportschool, museum etc.) ook een probleem vormen met passerend publiek.

Wij zouden dit graag voor een deel willen opvangen door zitplaatsen te creëren aan de rand van het trottoir (op veilige afstand van de stoeprand). Het zou mooi zijn door middel van dit straatmeubilair en groen tevens de zichtbare verbinding te maken tussen Sint Antoniesbreestraat en Jodenbreestraat.

Dit past perfect binnen het idee van de gemeente om de stad zoveel mogelijk te vergroenen, te verduurzamen en de stad weer terug te geven aan de Amsterdammer, waarbij toeristen in de toekomst ook weer de sfeer van het echte Amsterdam tussen de Amsterdammers kan beleven.

Lees hier meer. Dit idee is een inzending van de Ondernemerspitch. Een initiatief van de Amsterdam Economic Board en Rabobank Amsterdam in samenwerking met gemeente Amsterdam, ORAM, VNO-NCW, MKB en amsterdam&partners.

Applaudiseer voor dit initiatief

Initiatiefnemer

BIZdeBREE

Deel dit initiatief!

Uitgelichte initiatieven

Bekijk alle initiatieven

Potje balkon bingo organiseren.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel