Spring naar inhoud

Het satellietkantoor

Toegevoegd op 8 juni 2020

Leegstaande gebouwen als extra kantoorruimte.

Een regionaal, lokaal, satellietkantoor kan -naast een hoofdkantoor en het thuiswerken- een goede third place zijn en een belangrijke bijdrage leveren bij zowel het werkplektekort, het OV-knelpunt, congestie, én met sociale cohesie en Coronaproof, dóórgaan met ondernemen.

Immers, door op de juiste plek, in de juiste regio leegstaande verdiepingen flexibel in te richten, kunnen én schaarse werkplekken op het hoofdkantoor bespaard worden én hoeft er minder gereisd te worden door de medewerkers uit die regio en kan een groot deel van hen met fiets of e-bike naar een door de werkgever gefaciliteerde werkplek reizen. Een werkplek die bovendien Arbo vriendelijk, veilig en sociaal is. De potentiële voordelen van het hebben van één of meerdere satellietkantoren zijn divers en hangen af van de specifieke kenmerken van een organisatie en de mate waarin deze door Corona geraakt wordt.

Lees hier meer. Dit idee is een inzending van de Ondernemerspitch. Een initiatief van de Amsterdam Economic Board en Rabobank Amsterdam in samenwerking met gemeente Amsterdam, ORAM, VNO-NCW, MKB en amsterdam&partners.

Applaudiseer voor dit initiatief

Initiatiefnemer

Het satellietkantoor

Deel dit initiatief!

Uitgelichte initiatieven

Bekijk alle initiatieven

Potje balkon bingo organiseren.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel