Spring naar inhoud

Factchecken geruchten over Corona

Toegevoegd op: 11 juni 2020 Over Corona gaan vaak geruchten rond. Er wordt opgeroepen om eerst de feiten goed te controleren (factcheck) n.a.v. een concreet geval

Er ging  een vreselijk bericht op app groepen rond. Alsof mensen bij het Leger des Heils voor een grote epidemie zou zorgen in de Kbuurt.  Mensen uit de Kbuurt werden opgeroepen om de Kbuurt EN Winkelcentrum Kameleon te weren. We zijn toen op onderzoek uitgegaan bij het Leger des Heils zelf. We kwamen erachter dat er weliswaar iemand met Corona was, maar geenszins de uitbraak zoals die werd voorgesteld. In deze app groepen zijn wij toen een campagne begonnen, om deze desinformatie weer recht te zetten. Je ziet dat weer kwetsbare groepen in deze tijd vaak worden weggezet als de oorsprong van alle kwaad. We zijn met het Stadsdeel in gesprek gegaan of er ook niet een soort factcheck punt kon komen.

Meer informatie

Initiatief

Hart voor de Kbuurt

Categorieën
Voor wie

Geen doelgroepen

Subsidies

Geen subsidies

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Kringloop Muna

Kringloop Muna is de enige en leukste kringloop in Amsterdam Nieuw-West. Kom bij ons schatzoeken, kleding passen, een praatje maken of heerlijke koffie drinken!

Meer lezen over Kringloop Muna

Initiatief

Maak je eigen magazine

Dit project heeft als doel een actieve verbinding tussen jongeren, de gemeenschap en organisaties-ondernemers te stimuleren om de zichtbaarheid te vergroten en kennis over te dragen.

Meer lezen over Maak je eigen magazine

Initiatief

De Kiesmannen

De Kiesmannen is een creatief bureau dat jongeren activeert rondom maatschappelijke thema’s met meeslepende campagnes, lesprogramma’s en theatershows. Bij verkiezingen lanceren we grote producties om jongeren naar de stembus te krijgen.

Meer lezen over De Kiesmannen
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Cancel