Spring naar inhoud

Hart voor de KBuurt Corona video's (youtube e.a.)

Toegevoegd op 15 juni 2020

Hart voor de KBuurt (TV) brengt de buurt middels video's op de hoogte van alle Corona buurtnieuws en initiatieven


1. Muziek voor het verzorgingstehuis Henriëtte Roland Holst
Samen met verzorgers van het verzorgingstehuis Henriëtte Roland Holst is geregeld dat er een saxofonist muziek maakt, terwijl hij om het reeds afgesloten verzorgingstehuis loopt, om de bewoners en verzorgingspersoneel op te fleuren. Met dit initiatief laten wij van de Kbuurt weten dat wij ze niet zijn vergeten. Dit fantastische voorbeeld is een dag later opgepikt door een brassband. Vervolgens hebben diverse zangers en zangeressen er opgetreden.
https://youtu.be/3yDyP8Qsih0

2. Appeltaart maken voor de bewoners Henriette Roland Holst
De dames van het netwerk van Hart voor de Kbuurt in het Roland Holst kwamen op het idee om graag appeltaart te bakken, voor de bewoners. We hebben kunnen zorgen voor de ingrediënten en de publiciteit eromheen. Zodat de mensen in het verzorgingstehuis blij waren met deze extra attentie van de buurt. Wederom een prachtige kans om hen te laten zien dat de buurt hem niet vergeten is.
https://1104enzo.nl/smullen-voor-bewoners-woonzorgcentrum/

3. Viering 1104dag met dankbetuiging aan alle zorgers
Op 11 april viert de Kbuurt altijd haar verjaardag. Het is namelijk de postcode van onze buurt. We hadden op 11 april andere plannen maar in verband met Corona zijn die overboord gezet. In plaats daarvan hebben we als buurt een gigantisch spandoek uitgerold. Om alle verzorgers in Coronatijd te bedanken! Dat spandoek was zichtbaar vanaf de metro, voor iedereen die met de metro langs de Kbuurt kwam
https://youtu.be/97DZJgjLvJg

4. Tv Noord-Holland benaderde ons voor een item in hun programma NH Buurten. Zij willen een inkijkje geven over hoe een buurt omgaat met Corona. Op deze manier konden wij initiatieven vanuit de buurt ook in de picture zetten en daarmee de mensen ook zelf weer enthousiasmeren om initiatieven te ondernemen. Zo is er prachtig in beeld gebracht hoe het 
Groenplatform, middels bakken voor op de balkons, mensen helpt om zelf hun groente te kweken.
Kbuurt TV heeft een mooi onderwerp gekozen: om de buurt in te lichten hoe de moskee, in tijden van Ramadan, omgaat met Corona. Ook om begrip voor de moskee te vergroten bij de mensen in de buurt.
https://www.youtube.com/watch?v=MOySpjQOQqA&t=1s

6. Viering Dag van de Zorg 12 mei, met spandoek en de Bijlmer Fanfare
Voor de Dag van de Zorg hebben we op het metrostation een spandoek gehangen om alle zorgers te bedanken. AT5 heeft er ook een mooi item van gemaakt. Op die manier hebben we ook in de Kbuurt de mensen weer prachtig op de kaart kunnen zetten, de cohesie, onze trots en de saamhorigheid in de buurt kunnen bevorderen. 
https://youtu.be/vqv2YNaTsHA

7. Kbuurt TV besteed aandacht aan Corona survivor. 
Kbuurt TV gaf aandacht aan een coronavirus Survivor uit de Kbuurt. In klusflat Kleiburg was een bewoner op de intensive care geraakt. Hij deed zijn verhaal, ook om de jongeren van de buurt te waarschuwen. Naast hem lag een 27 jarige jongen, die iedere dag sportte, aan de beademingsapparatuur te vechten voor zijn leven.
https://youtu.be/97DZJgjLvJg

8. De kappers mogen weer aan de slag!
Op de dag dat de kappers weer open mogen heeft KbuurtTV snel een videoverslag gemaakt opdat de mede bewoners een indruk hebben hoe het eraan toe gaat bij de kapper en wat men kan verwachten.
https://youtu.be/-JznE4XnKnk


Applaudiseer voor dit initiatief

Initiatiefnemer

Hart voor de Kbuurt

hartvoordekbuurt@gmail.com

Deel dit initiatief!

Uitgelichte initiatieven

Bekijk alle initiatieven

Potje balkon bingo organiseren.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel