Spring naar inhoud

Corona rouwgroepen (online en live)

Toegevoegd op: 20 augustus 2020

Corona Rouwgroep voor mensen die een dierbare hebben verloren aan Corona of tijdens de Corona lock down. Kennismaking begeleiders vooraf.

Humanitas Amsterdam en Diemen organiseert dit najaar drie Corona lotgenotengroepen voor mensen die een dierbare hebben verloren aan Corona of tijdens de Corona lockdown.

Kom met andere rouwenden in gesprek en vind steun, herkenning en erkenning bij elkaar.
Hoe ga je om met het ingrijpend verlies van een dierbare? Een gebeurtenis die je het gevoel kan geven dat niets er meer toe doet. Toch moet of wil je verder met je leven. Kun je wel wat steun gebruiken in deze periode? Dan is de Lotgenotengroep er speciaal voor jou.

Wie rouwt, doet dat op z’n eigen manier en in z’n eigen tempo. Maar iedereen heeft te maken met verdriet en pijn. In tien ontmoetingen staan zulke gevoelens centraal: afscheid (kunnen) nemen, emoties, reacties van de omgeving, lichamelijke klachten en persoonlijke ervaringen. De herkenning, erkenning en steun die juist lotgenoten elkaar kunnen geven, helpen stap voor stap de weg vooruit te vinden.

In de Corona groepen is er extra aandacht voor de omstandigheden rondom het afscheid en de uitvaart en hoe je steun hebt ervaren tijdens de lockdown (isolatie) periode.

We bieden zowel een online groep als een live groep op de Sarphatistraat 4 aan.Subsidies

Stadsdeel

Amsterdam Algemeen

Gerelateerde initiatieven

Loading...

Initiatief

Straatcomité

Elke straat kan een straatcomité oprichten en krijgt een budget van de gemeente dat ze naar eigen inzicht bij de gemeente kan besteden

Meer lezen over Straatcomité

Initiatief

Supershortfilmproject

Het doel van mijn initiatief is om de jeugd in te zetten voor hun eigen filmproject

Meer lezen over Supershortfilmproject

Initiatief

Kamermuziek in de Koningszaal

Een nieuwe, toegankelijke concertserie voor het hele gezin

Meer lezen over Kamermuziek in de Koningszaal
Meer initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Cancel