Spring naar inhoud

de Give&Get Voorraadkast

Toegevoegd op: 13 november 2020

Sinds 11 november kunnen bewoners in de Watergraafsmeer die houdbare producten willen geven deze afleveren bij kerk De Bron.

Vanaf 11 november kunnen bewoners in de Watergraafsmeer die houdbare producten willen geven deze afleveren bij kerk De Bron in de Watergraafsmeer. Bewoners die juist iets nodig hebben, kunnen deze producten op diezelfde plek ophalen. Dat is het idee achter de Give&Get voorraadkast.
 
Sinds de Coronapandemie ons dagelijks leven beheerst, zijn meer mensen aangewezen op hulpinstanties als de voedselbank om rond te komen, terwijl diezelfde instanties de vraag bijna niet meer aan lijken te kunnen. Armoede, zichtbare en onzichtbare, is steeds meer toegenomen. Tegelijk zijn er ook veel mensen die iets voor een ander willen en kunnen doen. Protestantse Kerk De Bron in de Watergraafsmeer heeft daar wat op bedacht: wat als er een plek in het leven geroepen wordt waar buurtbewoners aan elkaar kunnen geven? Een plek ván de buurt, vóór de buurt. Zij bedachten de Give&Get voorraadkast, waar buurtbewoners die houdbare producten over hebben (anoniem) kunnen geven en bewoners die iets nodig hebben (anoniem) wat kunnen halen.
 
“Als kerk staan we midden in deze buurt”, stelt René Visser, predikant bij De Bron. “Als er dan mensen in de buurt in een moeilijke tijd als deze hulp nodig hebben, kunnen we niet niets doen. Samen met de buurt willen we hulp bieden voor ieder die dat nodig heeft.”
“We merken dat er best veel mensen zijn  die graag iets extra’s willen doen voor hun buurtbewoners maar niet weten waar de nood precies zit,” vult Harda van Wageningen, initiatiefnemer van het idee, aan. “Met deze gezamenlijke voorraadkast hoef je daar niet naar op zoek te gaan. Samen zorgen we zo een beetje voor elkaar.”
 
Het initiatief van De Bron begint kleinschalig. De Bron zorgt er zelf voor dat er altijd een basisvoorraad in de kast aanwezig is, zodat mensen die iets nodig hebben altijd langs kunnen komen. Het is de bedoeling dat het initiatief uitgroeit tot iets dat door de buurt zelf in stand wordt gehouden; waar dus net zo veel mensen iets komen brengen als halen. “Dat wordt nog spannend”, zegt René, “er is veel verborgen armoede en we weten niet precies hoe groot de vraag zal zijn. Daarom hopen we dat er veel mensen langskomen, zowel om te brengen als te halen.” Mocht er eten overblijven, dan gaat dat naar de voedselbank of de sociale kruidenier. De Bron gooit niets weg.
 
De Bron is sinds de Coronapandemie is uitgebroken elke woensdagavond van 19:30u-21:00u open voor mensen die een moment van stilte, rust en bezinning zoeken. Ook kun je er een kaarsje voor iemand aansteken. Het grote gebouw op de hoek van de Hugo de Vrieslaan en de Middenweg biedt veel ruimte en rust in een volle stad. Daar wordt dit initiatief nu dus aan toegevoegd en tussen 19:30u-21:00u is de Give & Get voorraadkast geopend voor het brengen en halen van houdbare producten.
 
Heeft u iets te geven, of heeft u iets nodig? U kunt elke woensdagavond tussen 19:30 en 21:00u langskomen bij De Bron op de Hugo de Vrieslaan 2, Watergraafsmeer. Voor meer informatie en vragen kunt u mailen naar kerkdebron@live.nl of bellen naar René Visser: 06-53489239. 

Initiatiefnemer

Naam:

Protestantse kerk De Bron

Website:

https://www.facebook.com/KerkDeBron

Telefoon:

0615075363

E-mail:

kerkdebron@live.nl

Categorieën

Doelgroep

Subsidies

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren