Spring naar inhoud

Veilig op internet

Toegevoegd op 3 december 2020

Gratis workshop om veilig te internetten.

Gratis workshops ‘internetveiligheid verhogen, verbeteren & (waar nodig) begrijpen’ (privacy)
 
Nu we in deze coronatijd steeds meer allerlei dingen online moeten doen zoals onze geliefden online ontmoeten, noodgedwongen veel online moeten kopen, etc. wordt het veilig werken met de computer ook steeds belangrijker. De expertisegroep Cyber Security (publieksvoorlichting) van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) biedt Amsterdammers een gratis workshop eBlocker aan. eBlocker is een Open Source (= gemeenschap van enthousiastelingen die op ideologische basis samenwerken aan projecten) initiatief (geworden) met als doel om de veiligheid van mensen op internet flink te verbeteren en te verhogen. Het is bedoeling om een drietal (pilot-) bijeenkomsten te organiseren op de HvA-campus (met inachtneming van de 1,5 meter met een maximum van 10 deelnemers per workshop maar dan wel weer met koffie en broodjes). Met behulp van deze pilot hopen we voldoende feedback te kunnen verzamelen om de workshops daarna ook online aan te kunnen bieden. We hebben een drietal doelgroepen op het oog t.w.: 
 
- Jongeren (in de leeftijdscategorie tot ongeveer 50 jaar)
- Senioren (in de leeftijdscategorie vanaf ongeveer 50 jaar) en
- Mantelzorgers (Alle leeftijden. Naast de aandacht voor implementatie en beheer (zo min mogelijk) vooral gericht op het afstemmen van de functionaliteiten op de mentale en fysieke condities van diegene waarvoor mantelzorg wordt verricht
 
De workshops worden inhoudelijk nauwkeurig afgestemd (vorm & techniek) op de hiervoor genoemde doelgroepen. Hierdoor kunnen de deelnemers een goed antwoord krijgen op de vraag: ‘Is het iets voor mij? & ‘Wat heb ik eraan?’ Afhankelijk van het aantal reacties (=aantal keer geklapt) op dit initiatief zal er nadere informatie volgen.
 
Voor meer informatie over eBlocker:
(https://eblocker.org/en/)
Dit initiatief is een aanbod van:
HBO-ICT/Cyber Security 

Note 1:
Om dit initiatief vooral lokaal te houden (dat is immers de visie van de deze site ‘wijamsterdam.nl’) is het verzoek om deze informatie NIET te delen via bijvoorbeeld Facebook, Twitter of WhatsApp. Alvast dank voor de medewerking.

Note 2:
Legitimatie van dit initiatief: Cyber Security Raad (CSR)

Applaudiseer voor dit initiatief

Initiatiefnemer

Christian Bennefeld (eBlocker Open Source UG) i.s.m. HBO-ICT/CS

Deel dit initiatief!

Uitgelichte initiatieven

Bekijk alle initiatieven

Potje balkon bingo organiseren.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Cancel