Spring naar inhoud

L'amour est un oiseau Achter Glas

Toegevoegd op: 15 februari 2021 Corona-proof concerten voor ouderen in zorgcentra. Klassieke muziek uitgevoerd door professionele musici en de Amsterdammer van het Jaar'19.

Vlak voor de uitbraak van de Corona-crisis werd onze oprichter Merel Huizinga Amsterdammer van het Jaar. Met haar Stichting Philomela maakt zij klassieke muziek voor iedereen beschikbaar, ook voor ouderen, die zelf geen concerten meer kunnen bezoeken. Dit doet Philomela al 13 jaar. De eerste lockdown raakte juist een van onze doelgroepen, de ouderen, enorm hard. Daarom beuren we ouderen op met onze concerten. Zij mogen nauwelijks bezoek ontvangen en zijn daardoor vaak geïsoleerd. We geven de concerten buiten: gewoon op de stoep of binnenplaats van verzorgingstehuizen. Professioneel versterkt, zodat de bewoners vanachter hun raam of vanaf hun balkon kunnen genieten. Ook kleine kinderen luisterden naar deze concerten. We besloten vervolgens muzikale dagbesteding​ te bieden aan kinderen tijdens de zomervakantie. Jong en oud genoten van muziek in deze zware periode.
 
Vele onderzoeken wijzen uit dat muziek een bijzonder effect heeft in de hersenen en dat maken wij vaak mee tijdens onze concerten. Oude herinneringen komen weer terug, zwijgzame mensen beginnen spontaan te babbelen. Ontroering en blijdschap, er zijn zoveel positieve emoties, die hebben de ouderen vooral nu echt nodig.  

Meer informatie

Initiatief

Merel Huizinga, Stichting Philomela

Website philomela.nl
Contact

Geen contact

Voor wie
Waar
Subsidies

Geen subsidies

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Verbinding en ZIEN in de stad

Samen de vrijheid vieren

Meer lezen over Verbinding en ZIEN in de stad

Initiatief

Kringloop Muna

Kringloop Muna is de enige en leukste kringloop in Amsterdam Nieuw-West. Kom bij ons schatzoeken, kleding passen, een praatje maken of heerlijke koffie drinken!

Meer lezen over Kringloop Muna

Initiatief

Maak je eigen magazine

Dit project heeft als doel een actieve verbinding tussen jongeren, de gemeenschap en organisaties-ondernemers te stimuleren om de zichtbaarheid te vergroten en kennis over te dragen.

Meer lezen over Maak je eigen magazine
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Cancel