Spring naar inhoud

L'amour est un oiseau Achter Glas

Toegevoegd op 15 februari 2021

Corona-proof concerten voor ouderen in zorgcentra. Klassieke muziek uitgevoerd door professionele musici en de Amsterdammer van het Jaar'19.

Vlak voor de uitbraak van de Corona-crisis werd onze oprichter Merel Huizinga Amsterdammer van het Jaar. Met haar Stichting Philomela maakt zij klassieke muziek voor iedereen beschikbaar, ook voor ouderen, die zelf geen concerten meer kunnen bezoeken. Dit doet Philomela al 13 jaar. De eerste lockdown raakte juist een van onze doelgroepen, de ouderen, enorm hard. Daarom beuren we ouderen op met onze concerten. Zij mogen nauwelijks bezoek ontvangen en zijn daardoor vaak geïsoleerd. We geven de concerten buiten: gewoon op de stoep of binnenplaats van verzorgingstehuizen. Professioneel versterkt, zodat de bewoners vanachter hun raam of vanaf hun balkon kunnen genieten. Ook kleine kinderen luisterden naar deze concerten. We besloten vervolgens muzikale dagbesteding​ te bieden aan kinderen tijdens de zomervakantie. Jong en oud genoten van muziek in deze zware periode.
 
Vele onderzoeken wijzen uit dat muziek een bijzonder effect heeft in de hersenen en dat maken wij vaak mee tijdens onze concerten. Oude herinneringen komen weer terug, zwijgzame mensen beginnen spontaan te babbelen. Ontroering en blijdschap, er zijn zoveel positieve emoties, die hebben de ouderen vooral nu echt nodig.  

Applaudiseer voor dit initiatief

Initiatiefnemer

Merel Huizinga, Stichting Philomela

philomela.nl

Deel dit initiatief!

Uitgelichte initiatieven

Bekijk alle initiatieven

Potje balkon bingo organiseren.

Goed bezig! Kan jouw initiatief hulp gebruiken?

Stuur je initiatief in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Cancel