Spring naar inhoud

Hulp aan jongvolwassenen (18-35 jaar)

Toegevoegd op: 10 juni 2021

Dat jongvolwassenen hun eigen talent (her)ontdekken via coaching van Re-Boost om zo de eigen regie over hun eigen leven (weer) op te pakken.

Missie
Re-Boost coacht jongvolwassenen (deelnemers) tussen 17 + en 35 jaar, die de regie over hun eigen leven willen nemen. Ze worstelen met vragen als: hoe ga je om met lastige situaties en emoties? Wat is je talent en hoe benut je het? Sommigen van hen zijn vastgelopen, hebben hun school niet afgemaakt of doen werk dat eigenlijk niet aansluit bij wat ze diep van binnen willen. Anderen lopen tegen depressie, eenzaamheid of keuzestress aan. Met een intensief coachingsprogramma geeft Re-Boost hun ‘eigen ik’ een boost voor meer zelfvertrouwen, zodat ze straks beter weten wat bij hen past.

Visie
We geven deelnemers een kans om te (her)ontdekken wat hun talent is, want die hebben we allemaal. Daar waar het werk van andere hulporganisaties ophoudt, gaat Re-Boost door en biedt deelnemers een veilige familiaire setting waarin ze zichzelf kunnen zijn, en op een persoonlijke en directe manier gecoacht worden met hulp van De Booster. Een tweejarig programma waarin we deelnemers écht de tijd geven om hun weerbaarheid te vergroten, en ondersteuning bieden bij school en werk, zodat ze zichzelf (financieel) kunnen redden. Het mooiste van alles? Dat onze oud-deelnemers in veel gevallen nieuwe deelnemers coachen en hún rolmodel worden.

Doelstellingen
Ons ultieme doel is dat deelnemers hun eigen talent (her)ontdekken. Dat ze met vertrouwen naar zichzelf en de toekomst kijken. Niet langer denken in beperkingen, maar geloven in eigen kracht en kansen. Door zelfvertrouwen, school en werk, krijgen ze de optie om de touwtjes weer in eigen handen te nemen en bewustere keuzes te maken. Dit kan op den duur leiden tot minder schooluitval en werkloosheid, beter beheren van financiën, en zich emotioneel goed voelen. Re-Boost streeft ernaar om 24 deelnemers per jaar te coachen.

Werkwijze
Met het tweejarig coaching programma De Booster helpen we deelnemers op een open, persoonlijke en praktische manier juiste keuzes maken voor de toekomst. Dit doen we door intensieve coaching op maat, in een positieve en familiaire setting. Daarnaast helpt Re-Boost deelnemers met zelfstandig vinden van werk, scholing, of een stageplek. Evenals omgaan met lastige situaties thuis, psychosociale en financiële problemen. Na De Booster houdt het trouwens niet op, we blijven in contact met de deelnemers en veel van hen keren terug als inspirator, maatje of docent.

Initiatiefnemer

Naam:

Renata Boston, directrice van stichting Re-Boost en coach

Website:

www.re-boost.org

Telefoon:

06 87014028

E-mail:

info@re-boost.org

Categorieën

Doelgroep

Subsidies

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Annuleren