Spring naar inhoud

De Amsterdamse Bakfiets

Toegevoegd op: 11 oktober 2021 Wij hopen mensen met gevoelens van eenzaamheid te betrekken bij de samenleving door middel van initiatieven vanuit de Amsterdamse Bakfiets

De Amsterdamse Bakfiets is een initiatief om mensen met elkaar in contact te brengen en om vrijgevigheid en positiviteit te promoten. De bakfiets is voor iedereen die een laagdrempelig initiatief heeft om mensen mee te bereiken. 

Wij doen dit nu al door pannenkoeken uit te delen, maar ook door mensen uit te nodigen in de bakfiets voor een goed gesprek en een gezellig rondje te fietsen. De bakfiets is er ook om mensen een mooie vrijwilligersactiviteit te geven waarbij ze meer verbinding met de stad voelen en waarmee we mensen helpen om hun positivie initiatief makkelijk op te zetten. Je zou het kunnen zien als een mobiel mini buurthuis. 
De bakfiets is er voor iedereen, maar we richten ons op mensen die gevoelens hebben van eenzaamheid of worstelen met de anonimiteit van een grote stad. We spreken iedereen die alleen is aan en gaan een gesprekje aan. Door op straat rond te fietsen kun je mensen bereiken die normaal misschien niet naar een ontmoeitingsplek komen. 

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Verbinding en ZIEN in de stad

Samen de vrijheid vieren

Meer lezen over Verbinding en ZIEN in de stad

Initiatief

Kringloop Muna

Kringloop Muna is de enige en leukste kringloop in Amsterdam Nieuw-West. Kom bij ons schatzoeken, kleding passen, een praatje maken of heerlijke koffie drinken!

Meer lezen over Kringloop Muna

Initiatief

Maak je eigen magazine

Dit project heeft als doel een actieve verbinding tussen jongeren, de gemeenschap en organisaties-ondernemers te stimuleren om de zichtbaarheid te vergroten en kennis over te dragen.

Meer lezen over Maak je eigen magazine
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Cancel