Spring naar inhoud

Stichting Warm Welkom

Toegevoegd op: 1 maart 2022 Het verbinden van nieuwkomers aan hun buurt en organisaties in Amsterdam-Noord

Warm Welkom zet zich in voor vluchtelingen en andere nieuwkomers in Amsterdam-Noord. Het doel van de stichting is om nieuwkomers op een warme en toegankelijke manier wegwijs te maken in hun nieuwe buurt door een schakel te zijn tussen hen, buurtbewoners en buurtorganisaties. Stichting Warm Welkom streeft naar het vergroten van de zelfredzaamheid van de deelnemers, en heet hen bovenal hartelijk welkom. 
De Stichting bereikt haar doel onder meer door een schakel te zijn tussen nieuwkomers, buurtbewoners/buurt en het professionele netwerk. Daarbij zijn sleutelpersonen onmisbaar. Al vanaf het begin werken er nieuwkomers binnen Stichting Warm Welkom als vertaler,s ervaringsdeskundigen en betaalde sleutelpersonen. Wij helpen nieuwkomers ook met communicatie in eigen taal, als de Nederlandse taal nog te moeilijk is.  Zo organiseren wij, samen met ervaringsdeskundigen bijvoorbeeld activiteiten die gericht zijn op pyschisch welzijn en ondersteunen wij scholen, in eigen taal.

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Burenhapje: huisgemaakt eten voor iedereen!

Burenhapje noemt zicht de tender voor huisgemaakte maaltijden, waar buren eten kunnen aanbieden/kopen!

Meer lezen over Burenhapje: huisgemaakt eten voor iedereen!

Initiatief

WeMeet #goedontmoeten

Lokale initiatief om lokale verhuurders van maatschappelijk vastgoed beter vindbaar te maken.

Meer lezen over WeMeet #goedontmoeten

Initiatief

De Weesper Vereniging

De Weesper haalt op wat speelt in Weesp, zoekt naar het gemeenschappelijk belang en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de politiek

Meer lezen over De Weesper Vereniging
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel