Spring naar inhoud

Stichting Warm Welkom

Toegevoegd op: 1 maart 2022 Het verbinden van nieuwkomers aan hun buurt en organisaties in Amsterdam-Noord

Warm Welkom zet zich in voor vluchtelingen en andere nieuwkomers in Amsterdam-Noord. Het doel van de stichting is om nieuwkomers op een warme en toegankelijke manier wegwijs te maken in hun nieuwe buurt door een schakel te zijn tussen hen, buurtbewoners en buurtorganisaties. Stichting Warm Welkom streeft naar het vergroten van de zelfredzaamheid van de deelnemers, en heet hen bovenal hartelijk welkom. 
De Stichting bereikt haar doel onder meer door een schakel te zijn tussen nieuwkomers, buurtbewoners/buurt en het professionele netwerk. Daarbij zijn sleutelpersonen onmisbaar. Al vanaf het begin werken er nieuwkomers binnen Stichting Warm Welkom als vertaler,s ervaringsdeskundigen en betaalde sleutelpersonen. Wij helpen nieuwkomers ook met communicatie in eigen taal, als de Nederlandse taal nog te moeilijk is.  Zo organiseren wij, samen met ervaringsdeskundigen bijvoorbeeld activiteiten die gericht zijn op pyschisch welzijn en ondersteunen wij scholen, in eigen taal.

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Stadskas en Buurtkamer in Slotervaart

Verbinden, samen de buurt verbeteren, leefbaarheid vergroten, gezond eten, circulair leven. We doen het samen, niet alleen.

Meer lezen over Stadskas en Buurtkamer in Slotervaart

Initiatief

Vrouwenzanggroep in Vrouw en Vaart

Elke vrijdagavond komen vrouwen uit Nieuw-West bij Vrouw en Vaart om zich te verdiepen in de traditionele Hadra muziek en zang en schilderkunst. Zij werken aan ontwikkeling en bevrijding door muziek, zang en schilderen.

Meer lezen over Vrouwenzanggroep in Vrouw en Vaart

Initiatief

Stichting Clothing4u

Clothing4u maakt kledingpakketten met nieuwe kleding voor mensen in Nederland die onder de armoedegrens leven om hen dat beetje hoop te geven voor een volgende stap in het leven.

Meer lezen over Stichting Clothing4u
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel