Spring naar inhoud

Stichting Warm Welkom

Toegevoegd op: 1 maart 2022 Het verbinden van nieuwkomers aan hun buurt en organisaties in Amsterdam-Noord

Warm Welkom zet zich in voor vluchtelingen en andere nieuwkomers in Amsterdam-Noord. Het doel van de stichting is om nieuwkomers op een warme en toegankelijke manier wegwijs te maken in hun nieuwe buurt door een schakel te zijn tussen hen, buurtbewoners en buurtorganisaties. Stichting Warm Welkom streeft naar het vergroten van de zelfredzaamheid van de deelnemers, en heet hen bovenal hartelijk welkom. 
De Stichting bereikt haar doel onder meer door een schakel te zijn tussen nieuwkomers, buurtbewoners/buurt en het professionele netwerk. Daarbij zijn sleutelpersonen onmisbaar. Al vanaf het begin werken er nieuwkomers binnen Stichting Warm Welkom als vertaler,s ervaringsdeskundigen en betaalde sleutelpersonen. Wij helpen nieuwkomers ook met communicatie in eigen taal, als de Nederlandse taal nog te moeilijk is.  Zo organiseren wij, samen met ervaringsdeskundigen bijvoorbeeld activiteiten die gericht zijn op pyschisch welzijn en ondersteunen wij scholen, in eigen taal.

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

TRACKS Audiowandelingen

Wandelen is gezond en kunst en cultuur liggen op straat. Met de app TRACKS heeft elke Amsterdammer gratis de beschikking over een fantastische collectie kunstzinnige audiowandelingen.

Meer lezen over TRACKS Audiowandelingen

Initiatief

Samen in 1 Huis

Samen in 1 Huis verbindt jonge kamerzoekenden met ouderen die een kamer over hebben én wat gezelligheid zoeken. Met als missie de woningnood onder jongeren en de eenzaamheid onder ouderen te verminderen. Hierbij creëren wij een win-win situatie voor jong en oud.

Meer lezen over Samen in 1 Huis

Initiatief

Mensen Vieren Amsterdam

Vier samen met buurtbewoners de verjaardag van Amsterdam! Heb je een goed idee om op of rondom 27 oktober de 749e verjaardag in jouw buurt aandacht te geven? Dien je aanvraag in vanaf 1 juli.

Meer lezen over Mensen Vieren Amsterdam
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel