Spring naar inhoud

Stichting Warm Welkom

Toegevoegd op: 1 maart 2022 Het verbinden van nieuwkomers aan hun buurt en organisaties in Amsterdam-Noord

Warm Welkom zet zich in voor vluchtelingen en andere nieuwkomers in Amsterdam-Noord. Het doel van de stichting is om nieuwkomers op een warme en toegankelijke manier wegwijs te maken in hun nieuwe buurt door een schakel te zijn tussen hen, buurtbewoners en buurtorganisaties. Stichting Warm Welkom streeft naar het vergroten van de zelfredzaamheid van de deelnemers, en heet hen bovenal hartelijk welkom. 
De Stichting bereikt haar doel onder meer door een schakel te zijn tussen nieuwkomers, buurtbewoners/buurt en het professionele netwerk. Daarbij zijn sleutelpersonen onmisbaar. Al vanaf het begin werken er nieuwkomers binnen Stichting Warm Welkom als vertaler,s ervaringsdeskundigen en betaalde sleutelpersonen. Wij helpen nieuwkomers ook met communicatie in eigen taal, als de Nederlandse taal nog te moeilijk is.  Zo organiseren wij, samen met ervaringsdeskundigen bijvoorbeeld activiteiten die gericht zijn op pyschisch welzijn en ondersteunen wij scholen, in eigen taal.

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

De Kiesmannen

De Kiesmannen is een creatief bureau dat jongeren activeert rondom maatschappelijke thema’s met meeslepende campagnes, lesprogramma’s en theatershows. Bij verkiezingen lanceren we grote producties om jongeren naar de stembus te krijgen.

Meer lezen over De Kiesmannen

Initiatief

De Zaak Muurbloem

Maakt vrouwen en hun werk zichtbaar en vindbaar in de stad.

Meer lezen over De Zaak Muurbloem

Initiatief

Maak je eigen magazine

Dit project staat niet alleen voor de actieve betrokkenheid van jongeren, maar ook voor het creëeren van een gemeenschap waarin stichtingen en ondernemers hand in hand gaan om gezamenlijk positieve verandering te bewerkstelligen.

Meer lezen over Maak je eigen magazine
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel