Spring naar inhoud

Stichting Warm Welkom

Toegevoegd op: 1 maart 2022 Het verbinden van nieuwkomers aan hun buurt en organisaties in Amsterdam-Noord

Warm Welkom zet zich in voor vluchtelingen en andere nieuwkomers in Amsterdam-Noord. Het doel van de stichting is om nieuwkomers op een warme en toegankelijke manier wegwijs te maken in hun nieuwe buurt door een schakel te zijn tussen hen, buurtbewoners en buurtorganisaties. Stichting Warm Welkom streeft naar het vergroten van de zelfredzaamheid van de deelnemers, en heet hen bovenal hartelijk welkom. 
De Stichting bereikt haar doel onder meer door een schakel te zijn tussen nieuwkomers, buurtbewoners/buurt en het professionele netwerk. Daarbij zijn sleutelpersonen onmisbaar. Al vanaf het begin werken er nieuwkomers binnen Stichting Warm Welkom als vertaler,s ervaringsdeskundigen en betaalde sleutelpersonen. Wij helpen nieuwkomers ook met communicatie in eigen taal, als de Nederlandse taal nog te moeilijk is.  Zo organiseren wij, samen met ervaringsdeskundigen bijvoorbeeld activiteiten die gericht zijn op pyschisch welzijn en ondersteunen wij scholen, in eigen taal.

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Eetproject Filah

Filah is een eetproject in de Van Der Hoopstraat. Elke maandag, woensdag en donderdag wordt daar gekookt. Ook vegetarisch. Een maaltijd kost 3 euro, of een strippenkaart van 10 maaltijden voor 25 euro. Iedereen is welkom! Elke dag een andere kok uit de buurt en vrijwilligers die er een gezellige avond van maken.

Meer lezen over Eetproject Filah

Initiatief

Stichting Studiezalen

Van kwetsbaar naar krachtig: Studiezalen doorbreekt intergenerationele overdracht van armoede en kansenongelijkheid door ruimte, huiswerkbegeleiding en life coaching te bieden. Zo maken we alle kwetsbare wijken in Nederland krachtig.

Meer lezen over Stichting Studiezalen

Initiatief

Taalcafé Stek Oost

Wij zijn een taalcafé in Amsterdam Oost. Wil je je Nederlands oefenen en nieuwe mensen ontmoeten? Kom dan langs! Elke dinsdag om 18:30 in de woonkamer van Stek Oost.

Meer lezen over Taalcafé Stek Oost
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel