Spring naar inhoud

Burenhapje: huisgemaakt eten voor iedereen!

Toegevoegd op: 31 augustus 2022 Burenhapje noemt zicht de tender voor huisgemaakte maaltijden, waar buren eten kunnen aanbieden/kopen!

Missie en visie Burenhapje
Burenhapje heeft als missie mensen dichterbij elkaar te brengen, te laten socializen en communities met elkaar te creëren. Dit doet Burenhapje door middel van het aanbieden van huisgemaakt eten, gemaakt voor buren en door buren! Burenhapje zorgt voor de matchmaking tussen de besteller en de aanbieder. Wij zijn erg enthousiast over dit initiatief en geloven erin dat Amsterdam op het gebied van cultuur meer te bieden heeft dan wat het nu doet! Hierbij is eten altijd de verbinding geweest om sociale interactie te bevorderen en integraal maatschappelijk bij te dragen aan de samenleving!

Samen met de buren is het ons doel om bewuster om te gaan met het beschikbare eten en veel meer te verbinden. Hiermee willen wij bijdragen aan de circulaire economie en een sociaal-inclusieve maatschappij!

Doelen en toegevoegde waarde

Wij beogen hiermee de volgende doelen te bereiken en toegevoegde waarde te bieden in Amsterdam:

Sociaal-maatschappelijk
 • Het verbinden van buren en daarmee buren dichterbij elkaar brengen.
 • Het aanbieden van eten door buren en aan buren!
 • Het stimuleren van kookpassie onder de Amsterdammers en graag hun kookkunsten willen laten zien.
 • Het verbinden van mensen met verschillende achtergronden en cultuur!
 • Bestellen bij thuischefs in de buurt draagt bij aan de introductie en acceptatie van culturele diversiteit.

Diversiteit
 • Het aanbieden van meer dan 180 diverse en internationale keukens. Met meer dan 180 nationaliteiten in onze stad hebben wij meer culturen dan in ieder ander land.
 • Het cultureel aantrekkelijker maken van Amsterdam voor expats en hen de mogelijkheid bieden om eten uit hun eigen land en uit andere landen te kunnen proeven. Daarmee wordt ook het gevoel van ‘thuis’ in de stad gecreëerd!

Economisch
 • Het gezamenlijk verlagen van voedselverspilling in Amsterdam en daarmee de circulaire economie optimaliseren.
 • Het genereren van omzet met huisgemaakt eten. Creëer je eigen thuisrestaurant!
 • Het creëren van banen in de stad. Burenhapje biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om actiever bij te dragen aan de groei en innovatie van onze stad.
 • Het stimuleren van economische geldomloop in de stad via een innovatieve inkomstenstroom.
 • Het ondernemerschap bevorderen onder Amsterdamse inwoners via Burenhapje. Een innovatieve en bewuste vorm van ondernemerschap die bijdraagt aan een circulair, inclusief en duurzame voedselstrategie. Huishoudens krijgen de kans als ondernemer hun kooktalenten te tonen.

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Voedselpark Amsterdam

Voedselpark Amsterdam: het groene burger alternatief voor distributiepark Lutkemeer.

Meer lezen over Voedselpark Amsterdam

Initiatief

Mamby Club 2.0

Kinderen uit Zuidoost die van lezen houden tools geven om andere kinderen te laten zien dat lezen cool is. Kinderen van verschillende achtergronden uit Zuidoost dichter bijelkaar brengen. Talentontwikkeling. Laten zien wat er allemaal te doen is voor kinderen in Zuidoost.

Meer lezen over Mamby Club 2.0

Initiatief

Stadskas en Buurtkamer in Slotervaart

Verbinden, samen de buurt verbeteren, leefbaarheid vergroten, gezond eten, circulair leven. We doen het samen, niet alleen.

Meer lezen over Stadskas en Buurtkamer in Slotervaart
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel