Spring naar inhoud

Mijn Mooie IJburg

Toegevoegd op: 27 oktober 2022 Mijn idee : behelst om een groep van bewoners te creëren, die in wisselende samenstelling , iedere zaterdagochtend samenkomt om met een stick in de hand een uur, of anderhalf uur zwerfvuil te prikken. Daarnaast wil ik met het geld voor mijn idee het stoere, groene gezicht van IJburg versterken

Titel:                Mijn Mooie IJburg

Idee:               Openbare ruimte zwerfvuil vrij houden
Binnen een uitdagende ruimtelijke omgeving op IJburg
 
Openbare ruimte:       Haveneiland IJburg startpunt +  aanpassingen aan  Daguerrestraat 
 
Waarom is dit idee een  aanwinst: IJburg was vanaf de start een opzienbarende, avontuurlijke plek. Langzamerhand is dat een beetje verworden tot een wijk met Vinex uitstraling en dito vervuiling, met zwerfvuil en afgetrapte perkjes tussen de auto’s. Met mijn idee creëer ik meer cohesie en onderlinge betrokkenheid tussen de bewoners en de openbare ruimte. De  groene en natuurlijke elementen maken IJburg aantrekkelijk.
 
Mijn idee : behelst om een groep van bewoners te creëren,  die in wisselende samenstelling , iedere zaterdagochtend samenkomt om  met een stick in de hand een uur, of anderhalf uur zwerfvuil te prikken. Daarnaast wil ik met het geld voor mijn idee het stoere, groene gezicht van IJburg versterken en de connectie met het water benadrukken door het aanbrengen van natuurlijke en groene elementen, te starten op de Daguerrestraat.
 
Wie zijn betrokken:  de bewoners samen zorgen  voor het tegengaan van zwerfvuil. De startplek van de bijeenkomst kan bij een goed bekende semi-openbare ruimte op IJburg, de FLexbieb, starten.  Benodigd zijn:  een coördinator, goede PR, muziek bij de inloop, goede sticks en prikkers, handschoenen, afvalzakken, koffie/thee en koek, goede roosters en inschrijving als officiële vrijwilliger ‘Zwerfvuilverzamelen’. Ieder half jaar wordt er voor de vrijwilligers een koud buffet geserveerd, om de goodwill te ondersteunen en het gemeenschapsgevoel te bestendigen.
 
De gemeente wordt betrokken voor het uitwerken van opwaarderen van de straten te beginnen bij de Daguerrestraat. De perkjes zijn nu lelijk en afgetrapt. Er zou gestart kunnen worden om per perkje afwisselend een groot rotsblok te leggen en de perkjes zonder rotsblokken op te hogen en in de verhogingen mooie planten te plaatsen zo ontstaat er een alternatieve rotstuin die op de Bert Haanstra kade uitkomt. Zo kan zonder al te veel investering de straat een boost krijgen. 
 
Startpunt en eindpunt:  Het initiatief start met het vormen van een groep gemotiveerde bewoners . De periode loopt als start voor een jaar. Met voldoende succes zal op andere plekken op IJburg een zelfde groep uitgerold worden. De start van verfraaien Daguerrestraat begint met het winnen van de prijs voor dit idee en na overleg met de gemeente.
 Beatrice Vanes, j.es62@upcmail.nl
0629511067

 

Meer informatie

Initiatief

Beatrice Vanes

Website

Geen website

Contact

Geen contact

Subsidies

Geen subsidies

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Stichting Studiezalen

Van kwetsbaar naar krachtig: Studiezalen doorbreekt intergenerationele overdracht van armoede en kansenongelijkheid door ruimte, huiswerkbegeleiding en life coaching te bieden. Zo maken we alle kwetsbare wijken in Nederland krachtig.

Meer lezen over Stichting Studiezalen

Initiatief

Taalcafé Stek Oost

Wij zijn een taalcafé in Amsterdam Oost. Wil je je Nederlands oefenen en nieuwe mensen ontmoeten? Kom dan langs! Elke dinsdag om 18:30 in de woonkamer van Stek Oost.

Meer lezen over Taalcafé Stek Oost

Initiatief

Repair Café

Kom je spullen laten repareren bij een Repair Café in de stad! Van versleten trui tot oude klok, van speelgoed tot staafmixer en van computer tot stoel... Alles mag mee naar het Repair Café!

Meer lezen over Repair Café
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel