Spring naar inhoud

Mijn Mooie IJburg

Toegevoegd op: 27 oktober 2022 Mijn idee : behelst om een groep van bewoners te creëren, die in wisselende samenstelling , iedere zaterdagochtend samenkomt om met een stick in de hand een uur, of anderhalf uur zwerfvuil te prikken. Daarnaast wil ik met het geld voor mijn idee het stoere, groene gezicht van IJburg versterken

Titel:                Mijn Mooie IJburg

Idee:               Openbare ruimte zwerfvuil vrij houden
Binnen een uitdagende ruimtelijke omgeving op IJburg
 
Openbare ruimte:       Haveneiland IJburg startpunt +  aanpassingen aan  Daguerrestraat 
 
Waarom is dit idee een  aanwinst: IJburg was vanaf de start een opzienbarende, avontuurlijke plek. Langzamerhand is dat een beetje verworden tot een wijk met Vinex uitstraling en dito vervuiling, met zwerfvuil en afgetrapte perkjes tussen de auto’s. Met mijn idee creëer ik meer cohesie en onderlinge betrokkenheid tussen de bewoners en de openbare ruimte. De  groene en natuurlijke elementen maken IJburg aantrekkelijk.
 
Mijn idee : behelst om een groep van bewoners te creëren,  die in wisselende samenstelling , iedere zaterdagochtend samenkomt om  met een stick in de hand een uur, of anderhalf uur zwerfvuil te prikken. Daarnaast wil ik met het geld voor mijn idee het stoere, groene gezicht van IJburg versterken en de connectie met het water benadrukken door het aanbrengen van natuurlijke en groene elementen, te starten op de Daguerrestraat.
 
Wie zijn betrokken:  de bewoners samen zorgen  voor het tegengaan van zwerfvuil. De startplek van de bijeenkomst kan bij een goed bekende semi-openbare ruimte op IJburg, de FLexbieb, starten.  Benodigd zijn:  een coördinator, goede PR, muziek bij de inloop, goede sticks en prikkers, handschoenen, afvalzakken, koffie/thee en koek, goede roosters en inschrijving als officiële vrijwilliger ‘Zwerfvuilverzamelen’. Ieder half jaar wordt er voor de vrijwilligers een koud buffet geserveerd, om de goodwill te ondersteunen en het gemeenschapsgevoel te bestendigen.
 
De gemeente wordt betrokken voor het uitwerken van opwaarderen van de straten te beginnen bij de Daguerrestraat. De perkjes zijn nu lelijk en afgetrapt. Er zou gestart kunnen worden om per perkje afwisselend een groot rotsblok te leggen en de perkjes zonder rotsblokken op te hogen en in de verhogingen mooie planten te plaatsen zo ontstaat er een alternatieve rotstuin die op de Bert Haanstra kade uitkomt. Zo kan zonder al te veel investering de straat een boost krijgen. 
 
Startpunt en eindpunt:  Het initiatief start met het vormen van een groep gemotiveerde bewoners . De periode loopt als start voor een jaar. Met voldoende succes zal op andere plekken op IJburg een zelfde groep uitgerold worden. De start van verfraaien Daguerrestraat begint met het winnen van de prijs voor dit idee en na overleg met de gemeente.
 Beatrice Vanes, j.es62@upcmail.nl
0629511067

 

Meer informatie

Initiatief

Beatrice Vanes

Website

Geen website

Contact

Geen contact

Subsidies

Geen subsidies

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

De Kiesmannen

De Kiesmannen is een creatief bureau dat jongeren activeert rondom maatschappelijke thema’s met meeslepende campagnes, lesprogramma’s en theatershows. Bij verkiezingen lanceren we grote producties om jongeren naar de stembus te krijgen.

Meer lezen over De Kiesmannen

Initiatief

De Zaak Muurbloem

Maakt vrouwen en hun werk zichtbaar en vindbaar in de stad.

Meer lezen over De Zaak Muurbloem

Initiatief

Maak je eigen magazine

Dit project staat niet alleen voor de actieve betrokkenheid van jongeren, maar ook voor het creëeren van een gemeenschap waarin stichtingen en ondernemers hand in hand gaan om gezamenlijk positieve verandering te bewerkstelligen.

Meer lezen over Maak je eigen magazine
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel