Spring naar inhoud

Wees Warmhartig

Toegevoegd op: 10 november 2022 We roepen Amsterdammers op hun energiebijdrage van 190 euro te doneren aan armoedebestrijding in de stad. Velen van ons hebben die bijdrage niet echt nodig, andere stadsgenoten komen maar nauwelijks rond en zitten straks in de kou. Die willen we een handje helpen.

Hoe werkt het?
Via de website kunnen mensen rechtstreeks doneren aan een van deze drie fondsen: Noodfonds Amsterdam, Voedselbank en Armoedefonds. De laatste twee zijn landelijke organisaties, maar zij bestemmen deze donaties uitsluitend voor hulp en projecten in Amsterdam.
 
Alle donaties komen voor 100 procent ten goede aan de genoemde fondsen. 
Wees Warmhartig is geen stichting of vereniging - wij zijn een burgerinitiatief dat mensen oproept de energiebijdrage te doneren & daartoe een website in het leven hebben geroepen.
 
Amsterdammers in nood kunnen op drie manieren profiteren van deze
donaties:
  • Ze kunnen zich wenden tot de Voedselbank, op de gebruikelijke manier.

  • Ze kunnen via hulpverleners een aanvraag voor hulp doen bij het Noodfonds (Fonds Bijzondere Noden Amsterdam). Het is daarom heel fijn als de mogelijkheden die het Noodfonds biedt bij alle hulpverlenende instanties in Amsterdam bekend zijn.

  • Ze kunnen met buurtgenoten/bestaande initiatieven/stichtingen die minderbedeelde stadsgenoten op allerlei manier helpen een aanvraag indienen bij het Armoedefonds. Die besteden deze donaties namelijk aan lokale initiatieven.

Meer informatie

Initiatief

Wees Warmhartig

Contact info@190euro.nl
Categorieën
Voor wie
Waar
Subsidies

Geen subsidies

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Kringloop Muna

Kringloop Muna is de enige en leukste kringloop in Amsterdam Nieuw-West. Kom bij ons schatzoeken, kleding passen, een praatje maken of heerlijke koffie drinken!

Meer lezen over Kringloop Muna

Initiatief

Maak je eigen magazine

Dit project heeft als doel een actieve verbinding tussen jongeren, de gemeenschap en organisaties-ondernemers te stimuleren om de zichtbaarheid te vergroten en kennis over te dragen.

Meer lezen over Maak je eigen magazine

Initiatief

De Kiesmannen

De Kiesmannen is een creatief bureau dat jongeren activeert rondom maatschappelijke thema’s met meeslepende campagnes, lesprogramma’s en theatershows. Bij verkiezingen lanceren we grote producties om jongeren naar de stembus te krijgen.

Meer lezen over De Kiesmannen
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Cancel