Spring naar inhoud

TKRAMPREPUS, De omgekeerde supermarkt

Toegevoegd op: 18 november 2022 TKRAMREPUS is dé plek waar je geen levensmiddelen koopt, maar doneert. Een omgekeerde supermarkt waar je iets goed doet voor een ander en helpt in de strijd tegen armoede en voedselverspilling.

Weet jij wat de snelst groeiende bank van Nederland is? De Voedselbank. En dat is helemaal niks om trots op te zijn. Daar willen wij verandering in brengen door in elke grote stad in Nederland een Omgekeerde Supermarkt te openen. Hiermee willen wij structureel impact maken in de strijd tegen armoede door per locatie veel levensmiddelen, geld en aandacht op te halen voor het groeiende probleem van de Voedselbank.

Steeds meer mensen worden namelijk afhankelijk van de Voedselbank dankzij de pandemie, crisis en oorlog. Daar komt nog eens bij dat de grootste leveranciers van de Voedselbank, de supermarkten en horeca, steeds slimmer werken met technologie en data. Dit resulteert in minder voedselverspilling (wat natuurlijk goed is), maar dit betekent ook minder donaties aan De Voedselbank.

De omgekeerde supermarkt opent begin december permanent zijn deuren in Amsterdam aan de Czaar Peterstraat. Bram Oskam van Studentenorganisatie KnappeKoppen is blij dat Tkramrepus nu permanent de deuren opent. KnappeKoppen begon een jaar geleden met de Omgekeerde Supermarkt. Daar leveren mensen boodschappen in die uiteindelijk bij de Voedselbank terechtkomen. ‘Op die manier willen we mensen helpen’, zegt Oskam. ‘Het begon allemaal in een pop-up winkel aan de Prinsengracht. We waren toen maar drie dagen open, maar het leidde tot een explosie van enthousiasme. Toen hebben we direct werk gemaakt van een permanente locatie.’ Vrijwilligers, veelal studenten zullen Tkramrepus runnen. Er is ook een Voedselverbond Challenge geïnitieerd. Studie- en studentenverenigingen krijgen dan de mogelijkheid om de winkel voor een week lang te runnen en op maatschappelijk vlak zoveel mogelijk bij te dragen aan het armoedeprobleem in Nederland.

Om de doelstellingen van De Omgekeerde Supermarkt te behalen, kunnen wij alle hulp goed gebruiken. Wordt daarom Ambassadeur van TKRAMREPUS. Dit kan als bedrijf, (studie)vereniging of individu.

Meehelpen voor bedrijven
Wij zijn op zoek naar bedrijven die zich willen aansluiten. Gelijkgestemden die samen met ons de strijd aan willen gaan tegen armoede en voedselverspilling. De Voedselbank werkt keihard om de groeiende groep gebruikers te steunen maar mede door de stijgende inflatie en energiekosten is er meer nodig. Deze hulp willen wij samen met jullie bieden. We zijn begonnen met een locatie in Amsterdam, met als doel om over 3 jaar door 10 verschillende steden in heel Nederland te zijn gevestigd. Om dit te bewerkstelligen zijn we op zoek naar bedrijven die zich willen aansluiten.

Verenigingen
Lijkt het je leuk om met jouw studenten- of studievereniging maatschappelijk impact te maken? Soms kan maatschappelijk bijdragen best moeilijk zijn, want waar begin je? Wij hebben het antwoord voor jou! Met de TKRAMREPUS Challenge ga je de strijd aan tegen armoede in Nederland en neem je het op tegen andere studie- en studentenverenigingen door heel het land!

Individu
Wat goed dat je wilt helpen! Het armoedeprobleem in Amsterdam lossen we namelijk niet alleen op. Samen maken we een verschil.

1. Doneer aan TKRAMREPUS via NL43BUNQ2073114040
2. Werk als vrijwilliger in De Omgekeerde Supermarkt

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

De Kiesmannen

De Kiesmannen is een creatief bureau dat jongeren activeert rondom maatschappelijke thema’s met meeslepende campagnes, lesprogramma’s en theatershows. Bij verkiezingen lanceren we grote producties om jongeren naar de stembus te krijgen.

Meer lezen over De Kiesmannen

Initiatief

De Zaak Muurbloem

Maakt vrouwen en hun werk zichtbaar en vindbaar in de stad.

Meer lezen over De Zaak Muurbloem

Initiatief

Maak je eigen magazine

Dit project staat niet alleen voor de actieve betrokkenheid van jongeren, maar ook voor het creëeren van een gemeenschap waarin stichtingen en ondernemers hand in hand gaan om gezamenlijk positieve verandering te bewerkstelligen.

Meer lezen over Maak je eigen magazine
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel