Spring naar inhoud

De NoordAs

Toegevoegd op: 1 december 2022 De NoordAs is een actiegroep die opkomt voor mensen met kopzorgen door geldzorgen. We strijden tegen armoede door onze verhalen te delen met beleidsmakers, politici en elkaar.

Wij zijn een groep Noorderlingen met ervaringen met geldzorgen. Wekelijks komen we bij elkaar om onze verhalen met elkaar te delen. Met deze verhalen onderzoeken we de structurele oorzaken van armoede en waar het beleid tekortschiet. We gaan we in gesprek met beleidsmakers en politici en voeren actie om armoedebeleid te verbeteren.  

We zijn altijd op zoek naar nieuwe verhalen, dus doe met ons mee! Of je nu zelf ervaring hebt met een laag inkomen en stress door sociale voorzieningen, of dat je graag mee wil denken over hoe je hier goed actie tegen kan voeren: kom kennismaken. Of je nu in Noord woont of erbuiten: onze onderwerpen spelen in de hele stad.

Iedere maandagochtend verzamelt één van de groepen zich in de Ark, in de Banne. We hebben een Luistergroep (om verhalen en ervaringen over armoede te delen), werkgroepen (om acties voor bepaalde thema's te bedenken en uit te voeren) en een strategiegroep. Wil je langskomen? Dat kan bij de Luistergroep van de NoordAs, iedere eerste maandagochtend van de maand. Deze is open voor iedereen. Vanaf 10:00 uur staat de koffie klaar en verwelkomen we je graag. Of stuur een berichtje, via Instagram, Facebook of de website: https://www.denoordas.nl/.

Meer informatie

Initiatief

Protestantse Diaconie Amsterdam

Contact

Geen contact

Subsidies

Geen subsidies

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Stichting Studiezalen

Van kwetsbaar naar krachtig: Studiezalen doorbreekt intergenerationele overdracht van armoede en kansenongelijkheid door ruimte, huiswerkbegeleiding en life coaching te bieden. Zo maken we alle kwetsbare wijken in Nederland krachtig.

Meer lezen over Stichting Studiezalen

Initiatief

Taalcafé Stek Oost

Wij zijn een taalcafé in Amsterdam Oost. Wil je je Nederlands oefenen en nieuwe mensen ontmoeten? Kom dan langs! Elke dinsdag om 18:30 in de woonkamer van Stek Oost.

Meer lezen over Taalcafé Stek Oost

Initiatief

Repair Café

Kom je spullen laten repareren bij een Repair Café in de stad! Van versleten trui tot oude klok, van speelgoed tot staafmixer en van computer tot stoel... Alles mag mee naar het Repair Café!

Meer lezen over Repair Café
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel