Spring naar inhoud

Stichting Weggeefwinkel Amsterdam

Toegevoegd op: 5 december 2022 In onze weggeefwinkel koop je geen spullen, maar mag je ze gewoon meenemen. Op deze manier proberen we mensen in armoede te helpen, en geven we spullen een tweede leven.

De weggeefwinkel is er met name voor mensen die wat minder te besteden hebben. Maar eigenlijk is iedereen welkom. We hebben vooral veel speelgoed, kleding, schoenen en huishoudelijke spullen. Voor spullen die wat meer kosten, zoals elektrische apparaten, vragen we soms een kleine bijdrage. Dit gaat dan om slechts een paar euro. Met dit geld houden we de weggeefwinkel in stand.

Spullen brengen
Mensen mogen altijd spullen brengen. We nemen alles aan wat in een boodschappentas past. Vooral naar pannen, bestek en servies is veel vraag. Ook winterjassen, dekbedden en beddengoed kunnen we goed gebruiken. Zolang het maar heel en schoon is.

Boeken, witgoed of meubels nemen we niet aan.

Vrijwilligers
We hebben altijd vrijwilligers nodig! Niet alleen voor in de weggeefwinkel zelf, maar ook voor andere dingen. Denk hierbij aan administratieve zaken, of reparatieklusjes. Er is altijd wat te doen!

Stichting Weggeefwinkel bestaat sinds 2019. In ditzelfde jaar won oprichter Monique Egberts met haar initiatief de Omarmprijs van PACT Amsterdam.

Meer informatie

Initiatief

Stichting Weggeefwinkel Amsterdam

Voor wie
Subsidies

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Stadskas en Buurtkamer in Slotervaart

Verbinden, samen de buurt verbeteren, leefbaarheid vergroten, gezond eten, circulair leven. We doen het samen, niet alleen.

Meer lezen over Stadskas en Buurtkamer in Slotervaart

Initiatief

Vrouwenzanggroep in Vrouw en Vaart

Elke vrijdagavond komen vrouwen uit Nieuw-West bij Vrouw en Vaart om zich te verdiepen in de traditionele Hadra muziek en zang en schilderkunst. Zij werken aan ontwikkeling en bevrijding door muziek, zang en schilderen.

Meer lezen over Vrouwenzanggroep in Vrouw en Vaart

Initiatief

Stichting Clothing4u

Clothing4u maakt kledingpakketten met nieuwe kleding voor mensen in Nederland die onder de armoedegrens leven om hen dat beetje hoop te geven voor een volgende stap in het leven.

Meer lezen over Stichting Clothing4u
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel