Spring naar inhoud

De Weggeefwinkel van Life&Style

Toegevoegd op: 10 maart 2023 Samen helpen we elkaar op weg met de Weggeefwinkel

Life&Style biedt al 10 jaar hulp aan kwetsbare bewoners in de Indische Buurt en omgeving. Sinds de coronacrisis en de daaropvolgende economische crisis, krijgen wij steeds meer hulpvragen van bewoners die het financieel niet meer redden. Wij delen wekelijks voedselpakketten uit en elke woensdag is onze weggeefwinkel geopend. Bewoners in nood kunnen gratis kleding en andere basisbenodigdheden komen halen. Wij krijgen heel veel donaties van betrokken bewoners en ondernemers, soms ook hele mooie nieuwe spullen. Onze Krachtmoeders (de vrijwilligsters van Life&Style) zijn dagelijks bezig om kilo's kleding en andere spullen te sorteren en op te bergen. Eén keer per week stallen zij alles uit voor bewoners in nood. Hopelijk krijgen wij binnenkort een grotere ruimte waar wij dagelijks alle goederen beschikbaar kunnen stellen. 

Daarnaast organiseren wij één keer per maand een weggeefmarkt buiten op het Ambonplein. Dat is tevens ook een netwerkmoment waarbij bewoners en organisaties uit de buurt elkaar beter kunnen leren kennen. Onze weggeefwinkel is niet alleen noodhulp maar ook een moment waarop mensen contact met elkaar kunnen leggen. En even een praatje kunnen maken. Mensen die het financieel moeilijk hebben, raken vaak geïsoleerd en voelen zich eenzaam. Wij bieden hen dan ook aan om aan onze participatieactiviteiten mee te doen. Daarmee kunnen zij hun netwerk uitbreiden en hun kansen vergroten om weer financieel zelfstandig te worden. Als er meer hulp nodig is, verwijzen wij hen door naar een van de vele formele partners uit ons netwerk. 

Onze weggeefwinkel is tevens een manier waarop wij bijdragen aan duurzaamheid in de buurt. 

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Stadskas en Buurtkamer in Slotervaart

Verbinden, samen de buurt verbeteren, leefbaarheid vergroten, gezond eten, circulair leven. We doen het samen, niet alleen.

Meer lezen over Stadskas en Buurtkamer in Slotervaart

Initiatief

Vrouwenzanggroep in Vrouw en Vaart

Elke vrijdagavond komen vrouwen uit Nieuw-West bij Vrouw en Vaart om zich te verdiepen in de traditionele Hadra muziek en zang en schilderkunst. Zij werken aan ontwikkeling en bevrijding door muziek, zang en schilderen.

Meer lezen over Vrouwenzanggroep in Vrouw en Vaart

Initiatief

Stichting Clothing4u

Clothing4u maakt kledingpakketten met nieuwe kleding voor mensen in Nederland die onder de armoedegrens leven om hen dat beetje hoop te geven voor een volgende stap in het leven.

Meer lezen over Stichting Clothing4u
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel