Spring naar inhoud

De Weggeefwinkel van Life&Style

Toegevoegd op: 10 maart 2023 Samen helpen we elkaar op weg met de Weggeefwinkel

Life&Style biedt al 10 jaar hulp aan kwetsbare bewoners in de Indische Buurt en omgeving. Sinds de coronacrisis en de daaropvolgende economische crisis, krijgen wij steeds meer hulpvragen van bewoners die het financieel niet meer redden. Wij delen wekelijks voedselpakketten uit en elke woensdag is onze weggeefwinkel geopend. Bewoners in nood kunnen gratis kleding en andere basisbenodigdheden komen halen. Wij krijgen heel veel donaties van betrokken bewoners en ondernemers, soms ook hele mooie nieuwe spullen. Onze Krachtmoeders (de vrijwilligsters van Life&Style) zijn dagelijks bezig om kilo's kleding en andere spullen te sorteren en op te bergen. Eén keer per week stallen zij alles uit voor bewoners in nood. Hopelijk krijgen wij binnenkort een grotere ruimte waar wij dagelijks alle goederen beschikbaar kunnen stellen. 

Daarnaast organiseren wij één keer per maand een weggeefmarkt buiten op het Ambonplein. Dat is tevens ook een netwerkmoment waarbij bewoners en organisaties uit de buurt elkaar beter kunnen leren kennen. Onze weggeefwinkel is niet alleen noodhulp maar ook een moment waarop mensen contact met elkaar kunnen leggen. En even een praatje kunnen maken. Mensen die het financieel moeilijk hebben, raken vaak geïsoleerd en voelen zich eenzaam. Wij bieden hen dan ook aan om aan onze participatieactiviteiten mee te doen. Daarmee kunnen zij hun netwerk uitbreiden en hun kansen vergroten om weer financieel zelfstandig te worden. Als er meer hulp nodig is, verwijzen wij hen door naar een van de vele formele partners uit ons netwerk. 

Onze weggeefwinkel is tevens een manier waarop wij bijdragen aan duurzaamheid in de buurt. 

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

De Kiesmannen

De Kiesmannen is een creatief bureau dat jongeren activeert rondom maatschappelijke thema’s met meeslepende campagnes, lesprogramma’s en theatershows. Bij verkiezingen lanceren we grote producties om jongeren naar de stembus te krijgen.

Meer lezen over De Kiesmannen

Initiatief

De Zaak Muurbloem

Maakt vrouwen en hun werk zichtbaar en vindbaar in de stad.

Meer lezen over De Zaak Muurbloem

Initiatief

Maak je eigen magazine

Dit project staat niet alleen voor de actieve betrokkenheid van jongeren, maar ook voor het creëeren van een gemeenschap waarin stichtingen en ondernemers hand in hand gaan om gezamenlijk positieve verandering te bewerkstelligen.

Meer lezen over Maak je eigen magazine
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel