Spring naar inhoud

Samen tegen armoede/kans ongelijkheid

Toegevoegd op: 12 maart 2023 Onze organisatie Stichting flora buurthulp( eerst als bewoners buurt initiatief . ,nu een jaar als stichting )zet zich al 10 jaar in om gezinnen in Floradorp (en) in Amsterdam-Noord te ondersteunen in de strijd tegen armoede en kans ongelijkheid. Samen zetten we ons in voor Amsterdam noord.


Onze organisatie
Stichting flora buurthulp( eerst als bewoners buurtinitiatief . ,nu een jaar als stichting )zet zich al 10 jaar in om gezinnen in Floradorp (en) in Amsterdam-Noord te ondersteunen in de strijd tegen armoede en kans ongelijkheid. 

Dit doen we met een jaarprogramma ,

  • 52 weken per jaar voedsel uitgifte aan minimaal 100-120 gezinnen.(gedocumenteerd,ongedocumenteerd,oudere,dakloze en ieder die net buiten de voedselbank valt en met netto inkomen het  niet red) .
  • Formulierenbrigade ,hulp bij belasting of formulieren,of andere administratieve hulp( samen leren, hoe het moet ipv alleen invullen)
  • Ouderen en minder valide gym.
  • Voedsel tassen aan 40 kinderen zodat ze lunch op school en thuis wat extra hebben(dankzij rode kruis)
  • Bezorging van fruit aan een school (120 kinderen ,elke dag,1x pw gebracht )
  • Recyclen van kleding en goederen,door het op te halen en uit te delen( wij organiseren kledingbeurzen,rommelmarkten en elke vrijdag bij uitdeel voedselpakketten)
  • Dit jaar meer dan 130 kinderen en 40 volwassenen nieuwe jassen,sjaals,mutsen, thermo kleding,fleecedekens etc uitgedeeld(dankzij Human Aid en giften van buurtbewoners) in strijd tegen de energie armoede.
  • Gaan mee naar afspraken en ziekenhuizen en blijven bij de buurtbewoner indien gewenst.
  • Jaarlijkse activiteiten in samenwerking met stichting de Florakokjes
( Paasfeest,halloween kids feest,suikerfeest,kerst diner 2x(kerst dit jaar uit eten met 65 mensen uit het dorp in alle leeftijds catogorieen,plus diner in buurthuis.) 

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Stadskas en Buurtkamer in Slotervaart

Verbinden, samen de buurt verbeteren, leefbaarheid vergroten, gezond eten, circulair leven. We doen het samen, niet alleen.

Meer lezen over Stadskas en Buurtkamer in Slotervaart

Initiatief

Vrouwenzanggroep in Vrouw en Vaart

Elke vrijdagavond komen vrouwen uit Nieuw-West bij Vrouw en Vaart om zich te verdiepen in de traditionele Hadra muziek en zang en schilderkunst. Zij werken aan ontwikkeling en bevrijding door muziek, zang en schilderen.

Meer lezen over Vrouwenzanggroep in Vrouw en Vaart

Initiatief

Stichting Clothing4u

Clothing4u maakt kledingpakketten met nieuwe kleding voor mensen in Nederland die onder de armoedegrens leven om hen dat beetje hoop te geven voor een volgende stap in het leven.

Meer lezen over Stichting Clothing4u
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel