Spring naar inhoud

Samen tegen armoede/kans ongelijkheid

Toegevoegd op: 12 maart 2023 Onze organisatie Stichting flora buurthulp( eerst als bewoners buurt initiatief . ,nu een jaar als stichting )zet zich al 10 jaar in om gezinnen in Floradorp (en) in Amsterdam-Noord te ondersteunen in de strijd tegen armoede en kans ongelijkheid. Samen zetten we ons in voor Amsterdam noord.


Onze organisatie
Stichting flora buurthulp( eerst als bewoners buurtinitiatief . ,nu een jaar als stichting )zet zich al 10 jaar in om gezinnen in Floradorp (en) in Amsterdam-Noord te ondersteunen in de strijd tegen armoede en kans ongelijkheid. 

Dit doen we met een jaarprogramma ,

  • 52 weken per jaar voedsel uitgifte aan minimaal 100-120 gezinnen.(gedocumenteerd,ongedocumenteerd,oudere,dakloze en ieder die net buiten de voedselbank valt en met netto inkomen het  niet red) .
  • Formulierenbrigade ,hulp bij belasting of formulieren,of andere administratieve hulp( samen leren, hoe het moet ipv alleen invullen)
  • Ouderen en minder valide gym.
  • Voedsel tassen aan 40 kinderen zodat ze lunch op school en thuis wat extra hebben(dankzij rode kruis)
  • Bezorging van fruit aan een school (120 kinderen ,elke dag,1x pw gebracht )
  • Recyclen van kleding en goederen,door het op te halen en uit te delen( wij organiseren kledingbeurzen,rommelmarkten en elke vrijdag bij uitdeel voedselpakketten)
  • Dit jaar meer dan 130 kinderen en 40 volwassenen nieuwe jassen,sjaals,mutsen, thermo kleding,fleecedekens etc uitgedeeld(dankzij Human Aid en giften van buurtbewoners) in strijd tegen de energie armoede.
  • Gaan mee naar afspraken en ziekenhuizen en blijven bij de buurtbewoner indien gewenst.
  • Jaarlijkse activiteiten in samenwerking met stichting de Florakokjes
( Paasfeest,halloween kids feest,suikerfeest,kerst diner 2x(kerst dit jaar uit eten met 65 mensen uit het dorp in alle leeftijds catogorieen,plus diner in buurthuis.) 

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

TRACKS Audiowandelingen

Wandelen is gezond en kunst en cultuur liggen op straat. Met de app TRACKS heeft elke Amsterdammer gratis de beschikking over een fantastische collectie kunstzinnige audiowandelingen.

Meer lezen over TRACKS Audiowandelingen

Initiatief

Samen in 1 Huis

Samen in 1 Huis verbindt jonge kamerzoekenden met ouderen die een kamer over hebben én wat gezelligheid zoeken. Met als missie de woningnood onder jongeren en de eenzaamheid onder ouderen te verminderen. Hierbij creëren wij een win-win situatie voor jong en oud.

Meer lezen over Samen in 1 Huis

Initiatief

Mensen Vieren Amsterdam

Vier samen met buurtbewoners de verjaardag van Amsterdam! Heb je een goed idee om op of rondom 27 oktober de 749e verjaardag in jouw buurt aandacht te geven? Dien je aanvraag in vanaf 1 juli.

Meer lezen over Mensen Vieren Amsterdam
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel