Spring naar inhoud

Stichting Blije Buren

Toegevoegd op: 12 maart 2023 Ons doel is mensen weer de weg naar zichzelf terug te kunnen vinden daar waar zij de grip op hun bestaan waren verloren. Ons doel is ook om de onderlinge verhouding van mens tot mens te verbeteren, vooral in de relatie van een deskundige met een hulpvrager.

Ons initiatief zoekt oplossingen voor mensen die in problemen zijn geraakt. Vooral met betrekking tot zorgen in het sociaal domein. Wij werken hierin samen met vele verschillende initiatieven, organisaties en instellingen. 

Wij bieden mensen een werkplek waar zij werkervaring kunnen opdoen , met activiteiten die gericht zijn op dienst-en hulpverlening in het algemeen en in het bijzonder hebben wij ons ook georganiseerd met het verzamelen en distributie van voedsel. 
Hierdoor kunnen wij in alle stadsdelen samenwerken met het verdelen van het opgehaalde voedsel en een bijdrage leveren in het overleven in hun dagelijks bestaan.

Wij verzorgen mensen en helpen hen in transitie naar  samenwerken, waarbij zij met verschillende mensen uit diverse culturen  of achtergrond in contact komen, die om verschillende redenen bij ons terecht zijn gekomen (participatie). 

wij helpen de onderlinge verschillen te begrijpen en de overeenkomsten te versterken.
 
Wij stimuleren, ondersteunen en begeleiden mensen naar het uitvoeren van de handelingen en het verrichten van werkzaamheden ten einde hun zelfstandige onafhankelijkheid te vergroten.

Wij ondersteunen mensen om weer zin in het leven te krijgen en willen hen ondanks tegenslagen en tekorten weer laten ervaren dat ze de moeite waard zijn.

Wij staan klaar om te helpen in het algemeen, maar zijn in het bijzonder op zoek naar mensen die er (even) zelf niet uitkomen.

Wij willen de mensen bewust maken van hun natuurlijke talenten en kwaliteiten
binnen een centrum waar zij elkaar ontmoeten, elkander leren kennen en met elkaar omgaan , en ze betrekken bij de taken , werkzaamheden en handelingen die nodig zijn om de voorziening te runnen en zowel intern als extern te kunnen verantwoorden.

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

De Kiesmannen

De Kiesmannen is een creatief bureau dat jongeren activeert rondom maatschappelijke thema’s met meeslepende campagnes, lesprogramma’s en theatershows. Bij verkiezingen lanceren we grote producties om jongeren naar de stembus te krijgen.

Meer lezen over De Kiesmannen

Initiatief

De Zaak Muurbloem

Maakt vrouwen en hun werk zichtbaar en vindbaar in de stad.

Meer lezen over De Zaak Muurbloem

Initiatief

Maak je eigen magazine

Dit project staat niet alleen voor de actieve betrokkenheid van jongeren, maar ook voor het creëeren van een gemeenschap waarin stichtingen en ondernemers hand in hand gaan om gezamenlijk positieve verandering te bewerkstelligen.

Meer lezen over Maak je eigen magazine
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel