Spring naar inhoud

Stichting ProFor en Open Spreekuur

Toegevoegd op: 17 maart 2023 Stichting ProFor is een professionele vrijwilligersorganisatie met een laagdrempelig profiel: voor iedereen met een hulpvraag, zonder verwijzing of vooraanmelding. ProFor streeft naar een volwaardige participatie en deelname aan de maatschappij van bewoners in Amsterdam en omgeving.

Het Open Spreekuur is een inloopspreekuur voor individuen en gezinnen om hun hulpvraag en achterstandsproblematiek te bespreken. Na de intake en een afspraak over de wijze van aanpak wordt een Family coach gekoppeld aan de hulpvrager. Het Open Spreekuur wordt gehouden op alle werkdagen (van 9:00 tot 17:00 uur). Dagelijks bezoeken gemiddeld 25 personen het Open Spreekuur. Onderdeel van het Open Spreekuur is het Loketsysteem voor veel voorkomende vragen; soms worden cliënten doorverwezen naar externe organisaties.
  • Financieel Loket: aanpakken financiële problematiek samen met bewindvoerders.
  • Veiligheid: veiligheidsvragen worden afgestemd met de politie (elke 2 weken).
  • Ondersteunen en doorverwijzen werk en inkomen, advies juridische hulpvragen: juridisch advies (met de advocaat naast ProFor en andere advocaten bijv. op het gebied van inburgering en aanvraag van verblijfsvergunning).
Kansarme gezinnen uit Amsterdam worden geholpen bij het op orde brengen van hun levenssituatie en de eerste stappen in de Nederlandse samenleving. De hulp betreft het geven van concreet advies (woning zoeken, werk vinden, uitkeringen of huurtoeslag aanvragen, betalingen doen, administratie op orde brengen, school zoeken, huisarts vinden, helpen bij taalproblemen, opvoedingsvragen bespreken).
Adres gegevens: Hogevecht 187b 1102 HJ Amsterdam
Telefoon 0206902626 en email adres: L.Martis@profor.nl
Website: www.profor.nl
Lid van het Social Pact

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

De Kiesmannen

De Kiesmannen is een creatief bureau dat jongeren activeert rondom maatschappelijke thema’s met meeslepende campagnes, lesprogramma’s en theatershows. Bij verkiezingen lanceren we grote producties om jongeren naar de stembus te krijgen.

Meer lezen over De Kiesmannen

Initiatief

De Zaak Muurbloem

Maakt vrouwen en hun werk zichtbaar en vindbaar in de stad.

Meer lezen over De Zaak Muurbloem

Initiatief

Maak je eigen magazine

Dit project staat niet alleen voor de actieve betrokkenheid van jongeren, maar ook voor het creëeren van een gemeenschap waarin stichtingen en ondernemers hand in hand gaan om gezamenlijk positieve verandering te bewerkstelligen.

Meer lezen over Maak je eigen magazine
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel