Spring naar inhoud

De Cyberbank

Toegevoegd op: 21 maart 2023 Met de Cyberbank willen we Amsterdammer digitaal maken. Digitaal vaardig maken betekent een grotere financiële zelfredzaamheid, meer zelfvertrouwen, meer zelfstandigheid en toegang tot taallessen, inburgeringscursussen en opleidingen.


Tijdens de coronacrisis werd de sociale uitwassen van de steeds digitalere samenleving schrikbarend duidelijk: een grote groep dreeg contact met de buitenwereld, voorzieningen en de nieuwsvoorziening te verliezen en stond er van de ene op de andere dag alleen voor. Daarom begon stichting Cybersoek samen het digitale equivalent van de voedselbank: De Cyberbank. Sindsdien leveren we devices aan Amsterdammers die ze het hardste nodig hebben, inclusief ondersteuning. Bedrijven en particulieren leverden hun oude laptops bij ons in, die wij opknapten met jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt en uitleverden aan de doelgroep, inclusief begeleiding.
 
De Cyberbank is een op maat gemaakte oplossing die ervoor zorgt dat mensen hun achterstand in kunnen halen op een veilige plek en het probleem van e-waste wordt verkleind. Elke maand selecteert De Cyberbank op dit moment 100 - 150 mensen die een laptop mogen ophalen voor een bedrag van 20 euro statiegeld. Inclusief 30 minuten begeleiding en ondersteuning per deelnemer – waarna ze uiteraard van harte welkom zijn bij het gratis bestaande aanbod op onze vestigingen.

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Stadskas en Buurtkamer in Slotervaart

Verbinden, samen de buurt verbeteren, leefbaarheid vergroten, gezond eten, circulair leven. We doen het samen, niet alleen.

Meer lezen over Stadskas en Buurtkamer in Slotervaart

Initiatief

Vrouwenzanggroep in Vrouw en Vaart

Elke vrijdagavond komen vrouwen uit Nieuw-West bij Vrouw en Vaart om zich te verdiepen in de traditionele Hadra muziek en zang en schilderkunst. Zij werken aan ontwikkeling en bevrijding door muziek, zang en schilderen.

Meer lezen over Vrouwenzanggroep in Vrouw en Vaart

Initiatief

Stichting Clothing4u

Clothing4u maakt kledingpakketten met nieuwe kleding voor mensen in Nederland die onder de armoedegrens leven om hen dat beetje hoop te geven voor een volgende stap in het leven.

Meer lezen over Stichting Clothing4u
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel