Spring naar inhoud

De Cyberbank

Toegevoegd op: 21 maart 2023 Met de Cyberbank willen we Amsterdammer digitaal maken. Digitaal vaardig maken betekent een grotere financiële zelfredzaamheid, meer zelfvertrouwen, meer zelfstandigheid en toegang tot taallessen, inburgeringscursussen en opleidingen.


Tijdens de coronacrisis werd de sociale uitwassen van de steeds digitalere samenleving schrikbarend duidelijk: een grote groep dreeg contact met de buitenwereld, voorzieningen en de nieuwsvoorziening te verliezen en stond er van de ene op de andere dag alleen voor. Daarom begon stichting Cybersoek samen het digitale equivalent van de voedselbank: De Cyberbank. Sindsdien leveren we devices aan Amsterdammers die ze het hardste nodig hebben, inclusief ondersteuning. Bedrijven en particulieren leverden hun oude laptops bij ons in, die wij opknapten met jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt en uitleverden aan de doelgroep, inclusief begeleiding.
 
De Cyberbank is een op maat gemaakte oplossing die ervoor zorgt dat mensen hun achterstand in kunnen halen op een veilige plek en het probleem van e-waste wordt verkleind. Elke maand selecteert De Cyberbank op dit moment 100 - 150 mensen die een laptop mogen ophalen voor een bedrag van 20 euro statiegeld. Inclusief 30 minuten begeleiding en ondersteuning per deelnemer – waarna ze uiteraard van harte welkom zijn bij het gratis bestaande aanbod op onze vestigingen.

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

De Kiesmannen

De Kiesmannen is een creatief bureau dat jongeren activeert rondom maatschappelijke thema’s met meeslepende campagnes, lesprogramma’s en theatershows. Bij verkiezingen lanceren we grote producties om jongeren naar de stembus te krijgen.

Meer lezen over De Kiesmannen

Initiatief

De Zaak Muurbloem

Maakt vrouwen en hun werk zichtbaar en vindbaar in de stad.

Meer lezen over De Zaak Muurbloem

Initiatief

Maak je eigen magazine

Dit project staat niet alleen voor de actieve betrokkenheid van jongeren, maar ook voor het creëeren van een gemeenschap waarin stichtingen en ondernemers hand in hand gaan om gezamenlijk positieve verandering te bewerkstelligen.

Meer lezen over Maak je eigen magazine
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel