Spring naar inhoud

De Cyberbank

Toegevoegd op: 21 maart 2023 Met de Cyberbank willen we Amsterdammer digitaal maken. Digitaal vaardig maken betekent een grotere financiële zelfredzaamheid, meer zelfvertrouwen, meer zelfstandigheid en toegang tot taallessen, inburgeringscursussen en opleidingen.


Tijdens de coronacrisis werd de sociale uitwassen van de steeds digitalere samenleving schrikbarend duidelijk: een grote groep dreeg contact met de buitenwereld, voorzieningen en de nieuwsvoorziening te verliezen en stond er van de ene op de andere dag alleen voor. Daarom begon stichting Cybersoek samen het digitale equivalent van de voedselbank: De Cyberbank. Sindsdien leveren we devices aan Amsterdammers die ze het hardste nodig hebben, inclusief ondersteuning. Bedrijven en particulieren leverden hun oude laptops bij ons in, die wij opknapten met jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt en uitleverden aan de doelgroep, inclusief begeleiding.
 
De Cyberbank is een op maat gemaakte oplossing die ervoor zorgt dat mensen hun achterstand in kunnen halen op een veilige plek en het probleem van e-waste wordt verkleind. Elke maand selecteert De Cyberbank op dit moment 100 - 150 mensen die een laptop mogen ophalen voor een bedrag van 20 euro statiegeld. Inclusief 30 minuten begeleiding en ondersteuning per deelnemer – waarna ze uiteraard van harte welkom zijn bij het gratis bestaande aanbod op onze vestigingen.

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

TRACKS Audiowandelingen

Wandelen is gezond en kunst en cultuur liggen op straat. Met de app TRACKS heeft elke Amsterdammer gratis de beschikking over een fantastische collectie kunstzinnige audiowandelingen.

Meer lezen over TRACKS Audiowandelingen

Initiatief

Samen in 1 Huis

Samen in 1 Huis verbindt jonge kamerzoekenden met ouderen die een kamer over hebben én wat gezelligheid zoeken. Met als missie de woningnood onder jongeren en de eenzaamheid onder ouderen te verminderen. Hierbij creëren wij een win-win situatie voor jong en oud.

Meer lezen over Samen in 1 Huis

Initiatief

Mensen Vieren Amsterdam

Vier samen met buurtbewoners de verjaardag van Amsterdam! Heb je een goed idee om op of rondom 27 oktober de 749e verjaardag in jouw buurt aandacht te geven? Dien je aanvraag in vanaf 1 juli.

Meer lezen over Mensen Vieren Amsterdam
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel