Spring naar inhoud

(t)huis in de Staatsfestival

Toegevoegd op: 13 oktober 2023 Een buurtfestival voor de hele buurt. Tijdens het feest wordt het buurtplatform geopent, er is een expositie van portretten van buurtbewoners, muziek, een hapje en een drankje.

(t)huis in de Staats FESTIVAL 

(T)huis in de Staats droomt van een burennetwerk waarin iedereen elkaar kent, de buurt kent en elkaar weet te vinden. We werken aan een burennetwerk waar liefde voor de buurt en voor elkaar hand in hand gaan. Wij zijn gestart in 2021 met een reeks portretten en buurtgesprekken over de geschiedenis en bijzondere plekken van onze buurt, gebundeld in een magazine. Er zijn toen acht buurtbewoners geportretteerd. Er werd gesproken over de krakers geschiedenis, de stadsvernieuwing, de lekkerste snackbar van de Staats, het komen en gaan van jonge gezinnen en wat de Staats maakt. …
(T)huis in de Staats gaat door! Er is een website, een magazine en op zaterdag 21 oktober wordt er een festival georganiseerd. Dan staan de deuren van de Nassaukerk wijd open voor iedereen uit de buurt. Het festival start met een feestelijke openingsceremonie, daarna kunnen kinderen meedoen met een speurtocht door de buurt. Wij testen elkaars kennis over de buurt met een buurtquiz, er zijn workshops om te volgen en er is live muziek met hapjes en drankjes. Ook Buurtlicht is aanwezig en zal die avond projecteren op de Watertoren. Er zijn leuke gratis activiteiten voor jong en oud, een livestream naar de mooiste pareltjes van de buurt/BE REAL, je kunt langs het orakel van FOREIGN LANGUAGE en een kijkje nemen in de geschiedenis van de buurt. 
Op dit moment worden er buurtbewoners geïnterviewd over hun binding met- en favoriete plekken van onze buurt. Tijdens de expositie zijn er nieuwe portretten te zien van buurtbewoners,ondernemers en sleutelfiguren in de wijk. Er is voldoende tijd om buren te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan! 
Doe mee, deel je verhaal, ontmoet nieuwe buren of kom gewoon een kijkje nemen. Wij zien en spreken je dan graag! 

Programma 21 oktober / gratis toegankelijk 
13.00 - 13.30   Inloop  
13.30                Opening Expositie door Host Snorella
14.00                BuurtQuiz  
14.30                Kids drumsessie olv Raw Resonance 
15.00                Muziekoptreden van: Buurtcantate  
16.00                Buurtborrel met DJ 
17.30 - 18.30   Afsluiting
—-----------------------------------------------------------
21.00            Projecties op de Watertoren - Buurtlicht X (t)huis in de Staats
 

Kosten: Gratis
Datum: Zaterdag 21 oktober 
Tijd: 13.00 - 17.00 uur
Locatie: De Nassaukerk, De Wittenkade 111
Online: QR@thuis.in.de.staats / www.thuisindestaats.nl\Instagam 
Ook na het (T)huis in de Staats Festival op 21 oktober gaat dit Burenplatform door. Volg ons op Instagram en Facebook en blijf op de hoogte van de nieuwtjes uit de buurt, leer buren kennen en ontdek pareltjes in jouw eigen buurt. Jouw verhaal is ook welkom!

*Fotografie door Nikki Forella

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Kringloop Muna

Kringloop Muna is de enige en leukste kringloop in Amsterdam Nieuw-West. Kom bij ons schatzoeken, kleding passen, een praatje maken of heerlijke koffie drinken!

Meer lezen over Kringloop Muna

Initiatief

Maak je eigen magazine

Dit project heeft als doel een actieve verbinding tussen jongeren, de gemeenschap en organisaties-ondernemers te stimuleren om de zichtbaarheid te vergroten en kennis over te dragen.

Meer lezen over Maak je eigen magazine

Initiatief

De Kiesmannen

De Kiesmannen is een creatief bureau dat jongeren activeert rondom maatschappelijke thema’s met meeslepende campagnes, lesprogramma’s en theatershows. Bij verkiezingen lanceren we grote producties om jongeren naar de stembus te krijgen.

Meer lezen over De Kiesmannen
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel