Spring naar inhoud

Energy Transition General Knowledge Centre

Toegevoegd op: 30 oktober 2023 Het EGK Centre voorziet de West-Afrikaanse gemeenschap in Zuidoost van benodigde kennis over de energietransitie.

Het EGK Centre heeft ten doel het zijn van een kennisdelingscentrum voor de moeilijkst bereikbare groep in Amsterdam Zuidoost en vervult daarbij een verbindende rol waarbij diverse belanghebbenden (met name West Afrikanen) elkaar kunnen ontmoeten en informatie kunnen uitwisselen. 

Naast het uitwisselen van informatie zal het centrum banen creëren voor mensen met verschillende achtergronden, het op de kaart zetten van beleidsplannen in diverse groepen die normaliter niet bereikbaar en/of toegankelijk zijn alsmede het informeren van belanghebbenden en voorts al hetgeen in de ruimste zin met één en ander verband houdt, daartoe behoort en/of daartoe bevorderlijk kan zijn. 

Het EGK Centre tracht haar doel onder meer te bereiken door: 

  • Het creëren van duurzame banen, waar ook (technisch) taalonderwijs een onderdeel van zal zijn. 

  • Een gezicht te geven aan de energietransitie voor de west Afrikaanse gemeenschap door het geven van gemiddeld één á twee presentatie/workshop per maand over dit onderwerp; 

  • De West Afrikaanse gemeenschap en andere buurtgenoten, en stakeholders te begeleiden en te adviseren over hun financiële zaken door het houden van workshops en informatieavonden; 

  • Het terugdringen van energiearmoede, door de doelgroep te adviseren en te stimuleren over het belang van energiebesparingsveranderingen door middel van trainingen en workshops;

  • Een platform te genereren voor de gemeente om te communiceren, informatie te verzenden en te ontvangen van bewoners; 

  • Een centrum te zijn dat toegankelijk is voor alle mensen met verschillende opleiding, achtergrond, inkomen en culturele achtergrond.

Meer informatie

Initiatief

Otas Elum

Website

Geen website

Contact

Geen contact

Voor wie

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Verbinding en ZIEN in de stad

Samen de vrijheid vieren

Meer lezen over Verbinding en ZIEN in de stad

Initiatief

Kringloop Muna

Kringloop Muna is de enige en leukste kringloop in Amsterdam Nieuw-West. Kom bij ons schatzoeken, kleding passen, een praatje maken of heerlijke koffie drinken!

Meer lezen over Kringloop Muna

Initiatief

Maak je eigen magazine

Dit project heeft als doel een actieve verbinding tussen jongeren, de gemeenschap en organisaties-ondernemers te stimuleren om de zichtbaarheid te vergroten en kennis over te dragen.

Meer lezen over Maak je eigen magazine
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Cancel