Spring naar inhoud

Statiegeldbak

Toegevoegd op: 10 november 2023 Met de Statiegeldbak vergroten steden hun recyclingcapaciteit. Inwoners leveren plastic flessen en blikjes in. Mensen in nood, zoals daklozen, kunnen de flessen en blikjes eruit halen om wat extra geld te verdienen.


Het doel van de Statiegeldbak is om het gemakkelijker te maken om flesjes en blikjes te doneren op meerdere punten in steden. Om hierdoor tegelijkertijd mensen in economische onzekerheid, zoals dakloze, mensen met een laag inkomen, mensen zonder documenten of gepensioneerde die niet makkelijk rond kunnen komen een respectvollere, humaner manier te geven om dan die flesjes en blikjes te verzamelen, maar natuurlijk alleen als ze dit willen. Want we zien nu zo veel mensen graaien in de prullenbakken en zoals je kan begrijpen is dit erg gevaarlijk. Je kan je zo ophalen aan scherven en bacteriële infecties oplopen.

Met de Statiegeldbak hopen we een nieuw straaticoon te pionieren dat mensen weer bij elkaar kan brengen en de stad aanzienlijk duurzamer maakt. Er zijn veel mensen in Nederland die moeite hebben om mee te komen in het maatschappelijk leven. Het leven is namelijk echt drastisch duurder geworden in de afgelopen tijd en door de introductie van de Statiegeldbak hopen we het voor mensen mogelijk om op een laagdrempelige manier voor elkaar te zorgen, zwerfafval tegen te gaan en recycling/duurzaamheid te bevorderen.

https://www.parool.nl/amsterdam/statiegeldbak-voor-flesjes-en-blik-maakt-slopen-bakken-en-zakken-overbodig~b48a7c993/


Meer informatie

Initiatief

AFI (Art For Impact)

Voor wie
Waar
Subsidies

Geen subsidies

Meer initiatieven

Loading...

Initiatief

Verbinding en ZIEN in de stad

Samen de vrijheid vieren

Meer lezen over Verbinding en ZIEN in de stad

Initiatief

Kringloop Muna

Kringloop Muna is de enige en leukste kringloop in Amsterdam Nieuw-West. Kom bij ons schatzoeken, kleding passen, een praatje maken of heerlijke koffie drinken!

Meer lezen over Kringloop Muna

Initiatief

Maak je eigen magazine

Dit project heeft als doel een actieve verbinding tussen jongeren, de gemeenschap en organisaties-ondernemers te stimuleren om de zichtbaarheid te vergroten en kennis over te dragen.

Meer lezen over Maak je eigen magazine
Alle initiatieven bekijken

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte



Cancel